Examen de licență și master la Caransebeș

Examen de licență și master la Caransebeș
La Secția de Teologie din Caransebeș a avut loc examenul de licență și disertație împlinindu-se și desăvârșindu-se astfel un nou an universitar în Episcopia Caransebeșului
Autor: Serviciul Cultural
La Secția de Teologie din Caransebeș a avut loc examenul de licență și disertație împlinindu-se și desăvârșindu-se astfel un nou an universitar în Episcopia Caransebeșului.

Absolvenții promoției 2017 de la Secția de Teologie a Facultăţii de Ştiinţe Sociale, din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, ce au încheiat cele două programe de studii, au susținut vineri, 7 iulie, examenul de licență și disertație, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. În conformitate cu legea învăţământului aflată în vigoare, înainte de susţinerea lucrării a existat şi o probă orală de verificare a cunoştinţelor, din cinci mari domenii ale teologiei: Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Istoria bisericească universală, Teologie Dogmatică, Teologie Morală şi Teologie Liturgică.

Conform tradiţiei Bisericii noastre, după susținerea examenelor a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de credinţă ortodoxă în Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, la care au participat toţi absolvenţii prestigioasei instituţii de învăţământ teologic caransebeșean.

„La licență au reușit să promoveze toate examenele și să-și pregătească lucrarea 6 studenți, iar pe lângă aceștia s-a mai înscris un absolvent al promoției 2016. La masteratul intitulat studii de teologie pastorală și misiune creștină s-au înscris 16 studenți pentru dizertație. Nădăjduim ca toți absolvenții secției de teologie să se împlinească frumos pe calea Bisericii lui Hristos, fiecare la locul unde i-l va rândui pronia cerească”, a arătat părintele lect. dr. Daniel Alic, coordonatorul Secției de teologie din Caransebeș.

Învăţământul teologic universitar actual din Caransebeş a luat fiinţă în anul 1998, dorindu-se a fi continuatoarea vechii Academii Teologice din Caransebeş. Astfel, s-a înfiinţat Secţia de Teologie Ortodoxă-Istorie în cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Aceasta a funcţionat până anul 2006 în spaţiile oferite de Episcopia Caransebeşului, dar din anul universitar 2006-2007 îşi desfăşoară activităţile didactice într-un sediu modern amenajat prin grija Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa.

Data: 7 iulie 2017 • Vizualizări: 616