Excursia copiilor din Moldova Nouă la Timișoara

Excursia copiilor din Moldova Nouă la Timișoara
O parte din cei mai merituoși copii ai Centrului de Tineret „Sfânta Varvara” din Moldova Nouă, însoțiți de părintele Ion Nedelcu au vizitat joi, 21 aprilie, Muzeul Satului Bănățean din Timișoara
Autor: Pr. Ion Nedelcu
O parte din cei mai merituoși copii ai Centrului de Tineret „Sfânta Varvara” din Moldova Nouă, însoțiți de părintele Ion Nedelcu au vizitat joi, 21 aprilie, Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara este singurul muzeu cu profil etnografic din România care cuprinde centrul civic al satului, format din Primărie, Biserică, Școală, Casă Națională cu destinație culturală, în care se desfășoară majoritatea activităților cultural-educative și științifice ale unei localități.

Un alt punct de atracție turistică dar și un bun popas duhovnicesc la constituit vizitarea Catedralei Mitropolitane din Timișoara, care este cel mai mare edificiu religios din Timișoara și cea mai înaltă biserică din România. Catedrala impresionează atât prin stilul şi masivitatea ei, prin cele 11 turle, acoperite cu ceramică smălţuită, multicoloră, cât şi prin armonia clopotelor. Aici copiii s-au închinat moaștelor Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului.

A urmat apoi o plimbare pietonală prin centrul orașului unde copiii au vizitat târgul de paști ajuns la a IX- a ediție și au putut savura o înghețată.

Data: 21 aprilie 2016 • Vizualizări: 423