Excursie pentru copiii de la Centrul de Tineret „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” Anina - Steierdorf

Excursie pentru copiii de la Centrul de Tineret „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” Anina - Steierdorf

Album foto
Centrul de Tineret „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” al Parohiei Sfânta Treime” din Anina a organizat zilele trecute o excursie pentru tineri și copii la Târgu Jiu
Autor: Departamentul de tineret
Centrul de Tineret „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” al Parohiei Sfânta Treime” din Anina a organizat zilele trecute o excursie pentru tineri și copii la Târgu Jiu. Primul popas a fost în staţiunea Băile Herculane, iar apoi la Barajul Cerna, o minune hidrotehnică din Parcul Domogled. Aici tinerii au primit explicaţi despre întrebuinţarea pe care o are această construcţie, despre apele subterane din acest areal şi despre importanţa staţiuni din punct de vedere balneoclimateric.

Lăsând în urmă aceste minunate locuri, următoarea oprire a fost în localitatea Ponoare din judeţul Mehedinţi. Aici în unitatea de relief a podişului Mehedinţi, tinerii au putut vedea complexul carstic de la Ponoare care cuprinde: Podul lui Dumnezeu, Peştera Ponoarelor, Lacul Zăton şi Câmpul de Lapiezuri și au primit explicaţi despre formarea acestor forme de relief carstic şi despre legendele locului.

După acest popas, următoarea oprire s-a făcut la Mănăstirea Tismana, vechi aşezământ monahal, având un rol primordial în apărarea credinţei ortodoxe. Excursioniștii au poposit în Biserica Mănăstiri, unde s-au închinat la icoane şi s-au rugat. Tot aici au avut posibilitatea să se închine la moaştele Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana, Sfântului Ignatie Teoforul şi Sfântului Ioan Gură de Aur. Au admirat de asemenea stilul bizantin al construcţiilor şi pictura în frescă, care se evidenţiază prin prezenţa sfinţilor daco-români. Cazarea s-a făcut la Hotel Tismana, unde seara s-au purtat discuţii libere cu organizatorii privind frământările tineretului din zilele noastre.

A doua zi după plecarea de la hotel, înainte de a ajunge în oraşul Târgu Jiu, s-au abătut de la drum pentru o drumeţie pe Cheile Sohodolului, din Munţii Vâlcan, o vale săpată în calcar cretacic, de pârâul Sohodol, care prezintă diverse forme ale reliefului carstic.

După această drumeţie s-a vizitat oraşul Târgu Jiu, iar obiectivul principal a fost Ansamblul Monumental a lui Constantin Brâncuşi format din: Coloana Infinitului, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii. Tot aici s-a vizitat şi Muzeul de Artă, unde tinerii au avut ocazia să admire lucrări ale marilor artişti precum: Vasile Blendea, Iosif Keber, Ştefan Popescu, Ion Murariu şi Corneliu Baba.

În drumul de întoarcere spre casă copiii de la Anina au făcut un popas duhovnicesc la Mănăstirea Sfânta Ana din Orşova. Aici au mulţumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le-a revărsat asupra lor.

Această acţiune a Centrului de Tineret „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” al Parohiei „Sfânta Treime” Anina – Steierdorf a fost organizată în parteneriat cu Primăria Oraşului Anina şi se înscrie în activităţile cu tinerii din Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

Data: 17 februarie 2016 • Vizualizări: 439