Expoziție de icoane vechi în Parohia Pojejena

Expoziție de icoane vechi în Parohia Pojejena
În clădirea din curtea Bisericii cu hramul „Sfânta Treime și Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Parohia Pojejena, Protopopiatul Moldova Nouă a fost expusă o expoziție de icoane vechi
Autor: Serviciul Cultural
În clădirea din curtea Bisericii cu hramul „Sfânta Treime și Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Parohia Pojejena, Protopopiatul Moldova Nouă a fost expusă o expoziție de icoane vechi aduse de către preoții aparținători Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă.

Copii și tineri din parohie, precum și din Berzasca, Coronini, Padina Matei, Șușca, Gornea, Rusova, Berliște și Moldova Nouă, însoțiți de preoții din parohii și de profesori de religie au vernisat expoziția cu icoane din anii 1890, 1891, 1892 și 1938. Însoțitorii le-au explicat adolescenților semnificația icoanelor, de ce există în biserica noastră icoane și cât sunt ele de importante, atât în casele noastre, cât și în sfintele locașuri.

Icoanele au fost pictate pe lemn și în ulei pe pânză, fiind de dimensiuni considerabile și reprezintă pe Maica Domnului cu pruncul în brațe, Sf. Dimitrie, cât și diferite scene biblice, precum Cina cea de taină, Închinarea magilor și Nașterea Maicii Domnului. Icoanele au rămas în Parohia Pojejena timp de o săptămână și au putut fi vernisate și de credincioșii din localitate.

Data: 9 mai 2017 • Vizualizări: 1438