Expoziţia „Botezul şi Cununia – văzute prin intermediul obiectelor de cult”

Expoziţia „Botezul şi Cununia – văzute prin intermediul obiectelor de cult”
În perioada 17 – 22 octombrie în Parohia Ticvaniu Mare a avut loc expoziţia „„Botezul şi Cununia – văzute prin interemediul obiectelor de cult”
Autor: Pr. Sergiu Dalea
În perioada 17 – 22 octombrie în Parohia Ticvaniu Mare a avut loc expoziţia „Botezul şi Cununia – văzute prin interemediul obiectelor de cult”, desfăşurată în biserica parohială în parteneriat cu Şcoala cu clasele I – VIII din localitate, Şcoala cu clasele I – VIII din Vărădia şi Parohia Răcăşdia.

Pentru că anul 2011 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române anul omagial al Sfintelor Taine ale Botezului şi Cununiei, Parohia Ticvaniu Mare, prin grija părintelui paroh Sergiu Dalea, a venit în întâmpinarea acestui proiect prin organizarea unei expoziţii. Vernisajul a cuprins principalele obiecte de cult folosite în cadrul acestor două taine, dar şi o mică expoziţie a artistului plastic George Molin, fiul al satului, exponate care s-au încadrat în tema expoziţiei noastre.

Vizitatorii au beneficiat de explicaţii din partea preotului paroh, care a fost ghidul expoziţiei, dar şi de informaţii scrise pe etichetele rezervate fiecărui obiect. Pe parcursul întregii săptămâni expoziţia a fost vizitată de către copiii de la şcoala din localitate, copii din parohiile învecinate, dar şi de la şcolile care s-au angrenat în proiect. În decursul săptămânii prin faţa exponatelor au trecut în jurul a 120 de copii, dar şi credincioşi ai parohiei.

Data: 24 octombrie 2011 • Vizualizări: 1447