Faza eparhială a concursului „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”

Faza eparhială  a concursului „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”
Marți, 28 aprilie, a avut loc la Centrul eparhial din Caransebeș, evaluarea miniproiectelor desfășurate la nivelul Episcopiei Caransebeșului, în cadrul concursului național „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”
Autor: Serviciul Social-Misionar
Marți, 28 aprilie, a avut loc la Centrul eparhial din Caransebeș, evaluarea miniproiectelor desfășurate la nivelul Episcopiei Caransebeșului, în cadrul concursului național „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, derulat de Patriarhia Română prin Sectorul Teologic-Educațional. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, comisia de jurizare a evaluat primele trei proiecte câștigătoare de la nivelul fiecărui protopopiat al eparhiei, în total fiind jurizate 12 proiecte implementate în tot atâtea parohii.

Comisia a fost compusă din: pr. consilier Gabriel-Gozman Pop – coordonatorul Sectorului social-filantropic, misionar și activități cu tineretul, pr. Cristian Gheorghe Manole – responsabil cu cateheza parohială în protopopiatele Reșița și Moldova Nouă și prof. Dorina Coste – profesor de religie și metodist la Liceul Teoretic „Traian Doda” din Caransebeș.

În urma analizei dosarelor depuse și a prezentărilor în format electronic, comisia a declarat câștigător proiectul „O faptă bună la temelia Clinicii Nera”, implementat în Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Moniom – Reșița, în parteneriat cu Mănăstirea Nera. În cadrul proiectului, cei 33 de copii ai centrului de tineret de la nivelul parohiei, coordonați de părintele Mihai Ciucur, au sprijinit prin acțiuni specifice proiectul de construire a Clinicii Nera atât prin mediatizarea proiectului, cât și printr-o sumă de bani obținută prin valorificarea obiectelor realizate.

Pe locul al doilea s-a clasat proiectul „Din inimă de copil”, desfășurat în Parohia „Pogorârea Sf. Duh” Bocșa Montană, de către grupul catehetic, coordonat de pr. Ciprian Costiș, prin care au fost sprijinite familile nevoiașe din parohie. Locul al treilea a fost obținut de proiectul „Din suflet pentru suflet”, implementat de cei 15 copii, corodonați de preotul paroh Gheorghe Țibuleac din Parohia Răcășdia, Protopopiatul Moldova Nouă.

Proiectul câștigător va reprezenta Eparhia Caransebeșului la faza națională, la care, delegați ai parohiei câștigătoare, vor fi prezenți la București în data de 21 mai 2015, la hramul Catedralei Patriarhale și premiați de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. La fel ca și în celelalte eparhii, în Episcopia Caransebeșului, concursul s-a derulat în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, fiind implicați un număr de aproximativ 250 de copii de pe întreg cuprinsul județului Caraș Severin.

Data: 29 aprilie 2015 • Vizualizări: 592