Faza județeană a Olimpiadei de Religie la Reșița

Faza județeană a Olimpiadei de Religie la Reșița

Album foto
Foarte mulți copii și tineri din Episcopia Caransebeșului au ales anul acesta să se înscrie la Olimpiada Națională de Religie
Autor: Serviciul Cultural
Foarte mulți copii și tineri din Episcopia Caransebeșului au ales anul acesta să se înscrie la Olimpiada Națională de Religie. Peste 200 de elevi au participat astăzi la acest concurs, la faza județeană ce s-a desfășurat în municipiul Reșița. Evenimentul a avut loc la Liceul de Arte „Sabin Păuța”, debutând cu deschiderea festivă în Sala Lira, unde s-a rostit o rugăciune, iar organizatorii au adresat câteva cuvinte de încurajare participanților la olimpiadă.

Concurenții au mers în sălile de examen pentru a rezolva subiectele, alcătuite în conformitate cu programa de examinare pentru olimpiadă, timpul fiind de 3 ore. Elevii care au ales să participe la acest concurs sunt din tot județul Caraș-Severin, atât din mediul rural, cât și din mediul urban, începând cu clasa a 7-a până la clasa a 12-a.

Prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului au fost împărțite de către părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al eparhiei, câte o iconiță și un metanier de mână fiecărui concurent pentru încurajare și binecuvântare. Partenerii în organizarea Olimpiadei au fost Episcopia Caransebeșului, Ispectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Protopopiatul Reșița și Liceul de Arte „Sabin Păuța”. Cei care au trecut de această etapă vor participa la faza națională organizată la Craiova între 24-28 aprilie.

„Pentru noi ca biserică olimpiada de astăzi a fost o mare bucurie, deoarece am avut un număr mare de copii participanți, semn că există bucurie și interes pentru a cunoaște învățătura de credință, învățăturile morale. Faptul ce ne-a impresionat este că ei doresc să le pună în practică, iar pe lângă această realitate ne-a bucurat și luminozitatea de pe chipurile lor și osteneala profesorilor care au adus copiii la acest concurs. În fond viața noastră creștină este o olimpiadă, așa cum spune Sfântul Apostol Pavel, iar la sfârșitul acestei olimpiade nădăjduim să ne întâlnim cu Mântuitorul Hristos, Cel înviat și luminos, așa cum trebuie să fie și chipurile acestor tineri”, a subliniat părintele consilier Casian Rușeț.

Tot astăzi Olimpiada de Religie s-a desfășurat și la Caransebeș pentru elevii seminariști. Concursul a fost la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu”, concurenții câștigători vor merge la faza națională la Cluj în data de 18-22 aprilie.


Data: 18 martie 2017 • Vizualizări: 2960