Femeia creștină prăznuită la Reșița

Femeia creștină prăznuită la Reșița
„Flori din grădina Maicii Domnului” a fost intitulată manifestarea organizatată la praznicul Bunei Vestiri de către copiii de la Centrul de Tineret Reșița Montană pentru a omagia astfel femeia creștina în Biserica Ortodoxă
Autor: Serviciul Social-Misionar
Manifestarea a fost găzduită de biserica parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Reșița Montană și a reunit copiii centrului de tineret, alături de mamele lor care au fost actorii principali ai serbării. Evenimentul s-a bucurat și de prezența delegaților Centrului Eparhial, pr. consilier social–misionar Gabriel Gozman-Pop și Mihai Ciucur, inspectorul pentru activități cu tineretul, de asemenea, de prezența pr. Petru Berbentia, protopopul Reșiței, alături de preoții Borislav Tasici și Cristian Manole de la parohia reșițeană.

În deschidere, după rostirea de către copii a textului din Sfânta Scriptură și a troparului praznicului, Mihai Ciucur a explicat importanța acestei sărbători și necesitatea ca femeia și în special femeia–mamă, să fie cinstită de către toți credincioșii la sărbătoarea Bunei Vestiri. În centrul programului artistic–religios au fost mamele copiilor, cărora aceștia, coordonați de prof. Georgiana Ciucur, le-au pregătit câteva surprize care le-au emoționat până la lacrimi. Astfel, pe lângă poezii și cântece închinate Maicii Domnului, copiii au împărțit diplome și flori mamelor și le-au mulțumit pentru că le-au dat viață. Atmosfera creată de dialogul direct și viu în care copiii au adus cinstire mamelor lor a fost una emoționantă. La final, după cuvântul de încheiere și mulțumire adresat de părintele paroh Borislav Tasici, toți cei prezenți au asistat la o demonstrație de dans de societate pe piese muzicale dedicate mamei desfășurată în sala de activități a centrului de tineret. În cadrul acestui moment susținut de copiii centrului coordonați de soții Daniela și Gheorghe Szeneszy, aceștia au invitat mamele și pe toți cei prezenți la câțiva panși de vals și de tango.

„Programul manifestării a avut în centrul său, așa cum o arată și numele, pe Maica Domnului prăznuită astăzi de Biserica noastră. A fost, în același timp, o manifestare de suflet, de mulțumire în cadrul căreia copiii noștri și-au aniversat într-un mod creștin, în biserică, pe cele care le-au dat viață. Nu în ultimul rând, a fost pentru noi și o șansă de a cunoaște mai bine familiile copiilor care vin în centrul nostru” a arătat Georgiana Ciucur, coordonatoare centrului de tineret.

La rândul său, inspectorul pentru activități cu tineretul Mihai Ciucur a subliniat: „O astfel manifestare închinată mamei la un praznic care o are în centrul său pe Maica Domnului, are darul de a bucura tineri și vârstnici deopotrivă și de a evidenția valorile familiei creștine legate de nașterea și asumarea pruncilor și educarea lor într-un duh autentic ortodox. Maica Domnului, model de ascultare, curăție și dragoste curată, iată un mesaj pe care copiii și tinerii noștri, alături de familiie lor și l-au însușit în urma evenimentului de astăzi de la praznicul Bunei Vestiri”
Centrul de Tineret Reșița Montană găzduiește activități artistice, duhovnicești și cu caracter educativ la care iau parte 35 de copii cu vârste între 6-14 ani și este rodul unei frumoase colaborări între sectorul social-filantropic și activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului și parohia ”Adormirea Maicii Domnului” din Reșița.Data: 26 martie 2013 • Vizualizări: 1449