Festival a cântecului popular bănățean

Festival a cântecului popular bănățean
Joi, 26 aprilie, la Căminul Cultural „Achim Nica” din Obreja, se va desfășura cea de-a 6-a ediție a Festivalului cântecului popular bănățean „La Obreja-ntr-o grădină. Achim Nica ”
Autor: Serviciul Cultural
Mâine, 26 aprilie, la Căminul Cultural „Achim Nica” din Obreja, se va desfășura cea de-a 6-a ediție a Festivalului cântecului popular bănățean „La Obreja-ntr-o grădină. Achim Nica ”.

Înainte de a începe festivalul, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului va săvârși o slujbă de pomenire pentru rapsodul Banatului, Achim Nica, în biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a Parohiei Obreja, începând cu ora 12:00.

După sfânta slujbă la Căminul Cultural din Obreja va avea loc o serie de comunicări despre viața, activitatea și importanța lui Achim Nica în dezvoltarea tradiției cântecului, portului și graiului bănățean.

În continuare în sala de spectacole a Căminului cultural, festivalul folcloric dedicat lui Achim Nica, cel ce a făcut cunoscut Banatul prin vocea sa, va cuprinde momente artistice de cântări și jocuri populare din Banat. La acest eveniment vor urca pe scenă să încânte publicul mai multe ansambluri bănățene și soliști de renume din această zonă etnografică.

Data: 25 aprilie 2018 • Vizualizări: 533