Festival de teatru pentru copii și tineri la Caransebeș

Festival de teatru pentru copii și tineri la Caransebeș

Album foto
În spiritul Sărbătorii Internaționale a copilului Episcopia Caransebeșului a organizat astăzi un Festival de teatru pentru copii, intitulat „Viața Sfinților”
Autor: Serviciul Cultural
În spiritul Sărbătorii Internaționale a copilului Episcopia Caransebeșului a organizat astăzi prin Centrul de Voluntariat „Alexandra Florea” al eparhiei și Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș, alături de Consiliul Județean Caraș-Severin și Inspectoratul Școlar Caraș-Severin, un Festival de teatru pentru copii, intitulat „Viața Sfinților” la care au participat 5 trupe de teatru formate din copii și tineri. Viața sfinților, cât și unele parabole spuse de Mântuitorul în evangheliile Sale au fost expuse într-un mod actoricesc de către copilașii și adolescenții care au venit din mai multe părți ale județului Caraș-Severin să participe la festivalul concurs aflat la prima ediție.

Evenimentul cultural organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian s-a desfășurat la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș și a avut ca prim scop încurajarea tinerilor spre artă, precum și dezvoltarea lor armonioasă în spiritul creștin, luându-i ca modele pe oamenii care s-au jertfit pentru Hristos, adică pe sfinți. Juriul a fost format din preoți și profesori, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Primăriei Caransebeș, Episcopiei Caransebeșului și a fost prezidat de către directorul Casei de Cultură, Ioan Cojocariu.

Copiii și tinerii actori au încântat publicul punând în scenă viața Sfântului Nicolae, Sfintei Filofteia, Sfântului Mina, precum și pilda Fiului Risipitor. La final membrii juriului au primit din partea Episcopiei Caransebeșului plachete reprezentând acest eveniment, iar tuturor copiilor participanți le-a fost oferite diplome, plachete și premii, constând în bani și alte cadouri.

„Obiectivul acestui festival a avut în vedere nu doar încurajarea tinerilor spre artă, ci încurajarea spre o altfel de artă, este vorba despre arta creștină, iar teatrul creștin face parte din arta creștină pe care Biserica o promovează și care are în vedere și dezvoltarea cât mai armonioasă a tinerilor. Vrem să oferim tinerilor șansa de a se simți actori pe o scenă adevărată, de a fi actori în sensul bun și frumos al cuvântului, în așa fel încât când merg în viața reală să învețe din ceea ce înseamnă actoria și să nu devină actori falși într-o viață din ce în ce mai falsă, ci să devină oameni adevărați și sinceri într-o societate tot mai dezorientată. Sperăm că impulsionarea pe care Biserica o oferă acestor tineri să aibă roade pe mai târziu, iar noi toți să ne putem bucura de tinerii a cărora această vocație actoricească se dezvoltă în timp și de ce nu peste mai mulți ani să ne putem bucura de ei pe marile scene ale țării și nu numai”, a subliniat părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Trupele participante au fost: „Mlădițe glimbocene” de la Școala gimnazială „Gheorghe Frățilă” din Glimboca, „Renașterea” de la Școala Gimnazială din Poiana, „Sherezada” de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Oțelu Roșu, „Harfa” din Parohia Obreja și „Princeps” de la Școala Gimnazială din Slatina-Timiș.


Data: 2 iunie 2017 • Vizualizări: 988