Festivalul coral de muzică religioasă „Ion Românu”

Festivalul coral de muzică religioasă „Ion Românu”
În ziua de prăznuire a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena s-a desfăşurat, în biserica „Schimbarea la Faţă” din Reşiţa, cea de-a paisprezecea ediţie a Festivalului Coral de muzică religioasă „Ion Românul”
Autor: Diac. Gheorghe Tistu
În ziua de prăznuire a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena s-a desfăşurat, în biserica „Schimbarea la Faţă” din Reşiţa, cea de-a paisprezecea ediţie a Festivalului Coral de muzică religioasă „Ion Românul”, la care a participat şi Corul preoţilor Episcopiei Caransebeşului, condus de dl. prof. univ. dr. Dumitru Jompan.

Evenimentul cultural constituie un omagiu adus profesorului, dirijorului, teoreticianului de muzică şi organizatorului vieţii muzicale din Banat, Ion Românu, care în 1947 a pus la Reşiţa, bazele Corului Combinatului Metalurgic, reînviind astfel vechea tradiţie corală a Reuniunii Române de Cântări şi Muzică din Reşiţa Montană.

Ediţia din acest an a Festivalului coral de muzică religioasă „Ion Românu” din Reşiţa, a fost organizată de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Şcoala Populară de Artă şi Meserii „Ion Românu” din Reşiţa şi Centrul judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin.

Toate formaţiile corale participante au primit o diplomă de participare, trofeul festivalului şi un volum omagial dedicat muzicologului Ion Românu, semnat de Ion Tomi, intitulat „Vocaţia corală”.

Data: 23 mai 2012 • Vizualizări: 784