Festivalul coral „Ion Românu”

Festivalul coral „Ion Românu”
La sărbătoarea „Sfinților Împărați Constantin și Elena”, membrii corului Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte au participat la Festivalul coral de muzică religioasă „Ion Românu”
Autor: Mădălina Jojart
La sărbătoarea „Sfinților Împărați Constantin și Elena”, membrii corului Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte au participat la Festivalul coral de muzică religioasă „Ion Românu”. Aflat la cea de-a XIX-a ediție, evenimentul s-a desfășurat la Catedrala „Schimbarea la Față”- Govândari din Reșița.

Alături de tinerii din Corul ATOR Banatul de Munte, la festival au participat și Corul „Învierea Domnului“ al Catedralei Episcopale din Caransebeș, ambele dirijate de pr. prof. Gheorghe Tistu, Corul „Gheorghe Dobrean” al Catedralei „Sfântu Gheorghe“ Caransebeș, condus de prof. Maria Ponețki, Corala „Mărgana“ a Casei Culturale „Dumbrăvița“ din Marga, dirijor prof. dr. Dumitru Jompan, Corala „Armonia“ a Bisericii Ortodoxe Române din Bocşa, îndrumător pr.Silviu Ferciug, precum și Corul mixt „Anastasis“ al Bisericii Ortodoxe Române din Bozovici, îndrumat de prof. Claudia Cherescu.

Evenimentul a avut ca scop promovarea muzicii corale religioase și constituie un omagiu adus profesorului dirijor Ion Românu, care în anul 1947 a pus la Reșița bazele Corului Combinatului Metalurgic. La final, toate formaţiile corale au primit o diplomă de participare.

Corul ATOR Banatul de Munte a luat ființă în toamna anului 2016 din dorința de a transmite și altora bucuria cântecului de factură corală și religioasă. În prezent corul reunește tineri din mai multe localități ale județului, tineri dornici să-și trăiască tinerețea într-un mod bineplăcut lui Dumnezeu.

Data: 24 mai 2017 • Vizualizări: 697