Festivalul de colinde „Se naște Bucuria!” la Oravița

Festivalul de colinde „Se naște Bucuria!” la Oravița
Sâmbătă, 16 decembrie 2017, a avut loc la Oravița, pentru al doilea an consecutiv , o manifestare religioasă dedicată Măritului Praznic al Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos
Autor: Simona Ionela Moldovan
Cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, Asociația „Sfânta Ecaterina Oravița”, Primăria Oravița, cele trei parohii ortodoxe din oraș, Filiala ATOR- Oravița dar și oameni de bine și-au dat mâna pentru a organiza acest eveniment.

Astfel, sub semnul unității și al comuniunii, Banatul de Munte și Banatul de Câmpie, s-au reunit în cetatea istorică Oravița și asemenea magilor din Betleem , ne-au adus cea mai frumoasă veste pe care a primit-o omenirea, prin prezența următoarelor formații corale : Corul „Stephanos” dirijor Pr. Conf. Univ. Dr. Nicolae Belean din Timișoara, Corul Poliției de Frontieră din județul nostru dirijat de către domnul Mircea Șonea, Corul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte- dirijor teologul Cătălin Ciorîngă, corul „Apologia” al Liceului Teoretic „General Dragalina” din Oravița, coordonat de către domnul profesor Romeo Toma și condus de eleva Marina Ciorîngă dar și Fanfara din Mercina, condusă de domnul Gelu Coacă.

Deoarece Iisus Hristos Domnul a venit prunc în lume, într-o iesle din Betleem, seara a fost încununată prin colindul sfânt rostit de cei mai mici dintre noi și anume : Corul „Armonia” al Centrului de Tineret „Adormirea Maicii Domnului” dirijat de către doamna prof. Mirela Dragoș, Corul “Angeli” al Centrului de Tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” sub bagheta dirijorului Mircea Șonea și coordonat cu multă dăruire de către doamna prof. Cristina Zainea . Totodată ne-am bucurat și de un minirecital de colinde la pian, interpretat de elevii domnului Mircea Șonea dar și de prezența pe scenă a tinerei Teodora Maria Lăpușnianu.

În contextul Anului omagial al sfintelor icoane, iconarilor și pictorilor bisericești, pe holul Casei de Cultură „George Motoia Craiu” din Oravița, a fost organizată o expoziție cu icoane realizate de catre tinerii din parohiile care alcătuiesc Centrul Pastoral Misionar Oravița, coordonat de către pr. Gelu Petru Moldovan. Copiii și tinerii participanți au primit diplome de merit și daruri din partea organizatorilor.

La acest eveniment s-au alăturat orăvițenilor, reprezentanți ai autorităților locale, pr. insp. Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului dar și preoți aparținători Centrului Pastoral Misionar Oravița. În deschidere, cu toții am păstrat un moment de reculegere în memoria celui care a fost Regele Mihai I al României, urmând ca pr. insp. Mihai Ciucur să ne transmită cuvântul de binecuvântare din partea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Finalul serii a fost unul emoționant, deoarece toate corurile participante au urcat pe scenă și au colindat împreună cu cei prezenți în sală, acompaniați fiind de Fanfara din Mercina.

Iată, astfel, împreună, am simțit că, se naște BUCURIA, se naște LUMINA, se naște HRISTOS !


Data: 19 decembrie 2017 • Vizualizări: 836