Festival de muzică corală în municipiul Reşiţa

Festival de muzică corală în municipiul Reşiţa
Joi, 6 decembrie 2012, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, a avut loc a XXVII-a ediţie a Festivalului de muzică corală "Iosif Velceanu"
Autor: Serviciul Prezidial
La sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, în Parohia „Schimbarea la Faţă a Domnului” din Reşiţa, a avut loc Festivalul de muzică corală „Iosif Velceanu”. Acesta a ajuns la ediţia cu numărul XXVII şi au participat şapte formaţii corale.

Au urcat pe scenă grupul de copii „Stacato” de la Liceul de artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa, Corala „Lira 2010” din Reşiţa, Corul preoţilor Episcopiei Caransebeşului, Corul catedralei episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeş, Corul mixt „Anastasis” al Bisericii cu hramul „Înălţarea Domnului” din Bozovici, Corul „Gheorghe Dobreanu” al catedralei istorice cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeş, Corala „Armonia” din Bocşa, şi Corul Parohiei „Schimbarea la Faţă a Domnului” din cartierul reşiţean Govândari.

„Ne bucurăm pentru că am devenit de cincisprezece ani gazda acestui festival de muzică corală, concertul de colinde din Postul Crăciunului ne aduce tuturor bucurie şi multă veselie. Noi cântăm, colindăm şi pe Dumnezeu Îl lăudăm. Aşteptăm praznicul Naşterii Domnului cu bucuria de a fi pregătiţi duhovniceşte prin colindele noastre care aduc înălţare sufletească şi ajung la sufletul fiecărui credincios şi. De şase ani a devenit o tradiţie ca acest festival de muzică corală să aibă loc la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae”, a arătat pr. paroh Nicolae Nicoară

Organizatorii acestui eveniment cultural sunt Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Judeţean pentru promovarea şi conservarea culturii tradiţionale Caraş-Severin şi Parohia „Schimbarea la Faţă a Domnului” din Reşiţa. Toate formaţiile corale au primit diplome de participare.

Data: 7 decembrie 2012 • Vizualizări: 596