Festivalul Internaţional „Porţile Poeziei” la Caransebeş

Festivalul Internaţional „Porţile Poeziei” la Caransebeş
Sâmbătă, 31 mai, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, i-a primit, în Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial din Caransebeş, pe participanţii la cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional „Porţile Poeziei”
Autor: Serviciul Prezidial
Sâmbătă, 31 mai, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, i-a primit, în Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial din Caransebeş, pe participanţii la cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional „Porţile Poeziei”. În cadrul întâlnirii, ierarhul le-a prezentat un scurt istoric al vieţii bisericeşti din Banatul de Munte şi le-a vorbit despre organizarea şi activităţile pastoral-misionare, culturale şi social-filantropice curente ale Episcopiei Caransebeşului. La final toţi cei prezenţi au primit din partea chiriarhului icoane cu Sfinţii Martiri Brâncoveni, cărţi şi pliante. În continuare oaspeţii au vizitat expoziţia de icoane, documente şi carte veche de la Centrul Eparhial precum şi Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Teiuş din Caransebeş.

„Episcopia Caransebeșului a sprijinit şi anul acesta Festivalului Internaţional de lirică, intitulat „Porţile Poeziei”. Motivaţia implicării Centrului Eparhial în astfel de evenimente nu ţine doar de tradiţie, ci este şi un imperativ al vremurilor pe care le trăim. La aceasta se adaugă şi faptul că poezia de factură religioasă îşi are rădăcinile în poezia imnografică a Bisericii, iar poeţii veniţi la Caransebeș din mai multe ţări ale lumii creează şi promovează poezie de inspiraţie şi semnificaţie creştină”, a subliniat pr. dr. Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului.

Festivalul Internaţional „Porţile Poeziei” reuneşte poeţi din 15 ţări şi se desfăşoară în perioada 29 mai -1 iunie la Reşiţa, Bocşa, Oraviţa şi Caransebeş.


Data: 2 iunie 2014 • Vizualizări: 489