Festivalul judeţean de colinde „Florile dalbe”, la a V-a ediţie

Festivalul judeţean de colinde  „Florile  dalbe”,  la a V-a ediţie
Vineri, 13 decembrie, a avut loc în biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa ediția a V-a a festivalului judeţean de colinde „Florile dalbe”
Autor: Protopop Petru Berbentia
Bucuria Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului, cuprinde an de an sufletul oricărui creştin, indiferent de vârstă sau de stare socială. Manifestarea acestei bucurii prin cântecul specific momentului, adică colindul strămoşesc, ne face de fiecare dată să redevenim copii şi să ne amintim de anii când eram copii cu suflet curat. Tocmai de aceea, un festival de colinde susţinut de copii, este o realizare ce ne întăreşte nădejdea că urmaşii noştri cresc frumos şi cu respect pentru valorile spirituale ale acestui neam.

Tocmai de aceea, școala gimnazială Nr. 7 Reşiţa şi biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa au organizat în acest an a cincea ediţie a festivalului judeţean de colinde „Florile dalbe”. Parteneri ai manifestării au fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi Casa Corpului Didactic Caraş-Severin, acest festival fiind parte a Calendarului Activităţilor Educative Judeţene 2013.

În seara zilei de 13 decembrie, la biserica noastră au fost prezenţi aproape 200 de copii, reuniţi în zece grupuri de colindători, veniţi de la şcolile din Reşiţa, dar şi de la Oraviţa, Berzovia sau Răcăşdia. Candoarea lor, bucuria de a cânta Pruncului Sfânt, născut în ieslea Betleemului, au făcut ca această seară să fie una deosebită. Fiecare grup a primit trofeul festivalului şi o diplomă de participare, iar copii au primit dulciuri şi, din partea Preasfinţitului Părinte Lucian, episcopul Caransebeşului câte o iconiţă cu Nașterea Domnului.

În cuvântul de final, doamna Cristiana Schmaler, directorul şcolii partenere, a mulţumit pentru sprijinul acordat de biserică şi a oferit o diplomă de excelenţă preotului paroh, Petru Berbentia. La rândul său, preotul paroh a transmis un gând de sărbătoare tuturor celor prezenţi şi şi-a exprimat nădejdea că această frumoasă tradiţie şi acest parteneriat benefic copiiilor v-a continua, spre slava lui Dumnezeu şi spre zidirea sufletească a celor implicaţi în educaţia copiiilor noştri.

Data: 13 decembrie 2013 • Vizualizări: 543