Festivalul judeţean de colinde „Florile dalbe” la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa

Festivalul judeţean de colinde „Florile dalbe” la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa
Biserica cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul reşiţean Govândari a fost gazda Festivalului Judeţean de colinde „Florile dalbe”, ediţia a IV-a
Autor: Pr. Petru Berbentia
Vineri, 14 decembrie 2012, la ceasurile serii, Biserica cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul reşiţean Govândari a răsunat de glasurile copiiilor prezenţi la Festivalului Judeţean de colinde „Florile dalbe”, ediţia a IV-a.

Alături de parohia reşiţeană, parteneri în organizarea acestui festival sunt Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa reprezentată de Cristiana Schmaler, directorul unităţii de învăţământ, Ileana Pomoja, director adjunct şi Cristina Ardeleanu, consilierul educativ.

La festival au fost prezenţi peste două sute de elevi, ca reprezentanţi a treisprezece grupuri corale de la şcoli din Reşiţa, Berzovia, Ticvaniu Mare şi Fizeş, care au încântat pe cei prezenţi în biserică. Fiecare grup participant a primit o diplomă şi mici cadouri, iar din partea Preasfinţitului Lucian, Episcopul Caransebeşului, pr. Petru Berbentia a oferit fiecărui colindător o iconiţă.

Ca amintire a prezenţei la acest festival, pr. Petru Berbentia a dăruit fiecărui cadru didactic angrenat la buna desfăşurare a manifestării religios-culturale, o mapă personalizată, precum şi vederi, semne de carte, pliante şi o felicitare de Crăciun din partea parohiei. De asemenea, a fost oferit un CD cu colinde interpretate de Zorica Savu şi formaţia corală „Strana Strămoşească”. Toţi cei prezenţi au apreciat pozitiv această întâlnire de suflet şi bucurie şi şi-au exprimat nădejdea că acest festival se va desfăşura şi în anii ce urmează.

Data: 14 decembrie 2012 • Vizualizări: 680