Festivalul judeţean de colinde „Florile Dalbe” la cea de-a XI-a ediţie

Festivalul judeţean de colinde „Florile Dalbe” la cea de-a   XI-a ediţie
În organizarea Şcolii Gimnaziale nr. 7 din Reşiţa şi a Parohiei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Govândari al municipiului Reşiţa, la Biserica noastră din Micro III, s-a desfăşurat a IX-a ediţie a Festivalului Judeţean de Colinde „Florile dalbe”, în seara zilei de 13 decembrie
Autor: Pr. Petru Berbentia
În organizarea Şcolii Gimnaziale nr. 7 din Reşiţa şi a Parohiei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Govândari al municipiului Reşiţa, la Biserica noastră din Micro III, s-a desfăşurat a IX-a ediţie a Festivalului Judeţean de Colinde „Florile dalbe”, în seara zilei de 13 decembrie.

În deschiderea festivalului, preotul Samuel Cornel Şendroni a vorbit despre importanţa păstrarea tradiţiilor noastre strămoşeşti, despre necesitatea de a educa pe copii în dreapta învăţătură cum şi despre obligaţia de a păstra nealterată limba ce o vorbim.

La festival au participat 10 grupuri şcolare, cu aproximativ 130 de colindători, veniţi de la şcolile şi liceele din Reşiţa, Caransebeş, Oţelu Roşu şi Răcășdia. După terminarea fiecărui recital, elevii au primit o diplomă, o plachetă şi dulciuri, iar din partea parohiei, conducătorii grupurilor de colindători au primit o mapă personalizată.

În final, doamna Ileana Pomoja, directorul Şcolii gimnaziale 7, a mulţumit tuturor pentru implicarea în acest proiect prevăzut în „Calendarul activităţilor educative judeţene 2017” şi a oferit diplome de merit şi celor ce au sprijinit desfăşurarea în bune condiţii a acestui festival.

Preotul paroh Petru Berbentia a oferit doamnelor din conducerea Şcolii Gimnaziale nr. 7 o mapă personalizată, pentru colaborarea extrem de benefică Bisericii şi Şcolii şi rostit un cuvând de încheiere, mulţumind pentru bucuria oferită de copii, îndemnându-i să ducă mai departe tradiţiile noastre strămoşeşti şi mărturisindu-şi nădejdea că Bunul Dumnezeu va îngădui ca astfel de acţiuni să fie găzduite şi pe mai departe de biserica noastră.

Data: 13 decembrie 2017 • Vizualizări: 608