Festivalul „Timotei Popovici” la Marga

Festivalul „Timotei Popovici” la Marga
Cea de-a XXXVI-a ediție a Festivalului corurilor de copii și tineri „Timotei Popovici” se va desfășura sâmbătă, 12 mai, începând cu ora 14, la Marga
Autor: Serviciul Cultural
În cadrul celei de-a XII-a ediții a Zilelor Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului, sâmbătă, 12 mai, începând cu ora 14, se va desfășura cea de-a 36-a ediție a Festivalului corurilor de copii și tineri „Timotei Popovici” în Betleemul său, comuna Marga, în sala de spectacole a Casei de Cultură „Dumbrăviţa” din localitate. Manifestarea se va bucura de prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Festivalul aduce un omagiu celui mai prolific compozitor de muzică corală pentru copii, Timotei Popovici, urmărind totodată apropierea de Dumnezeu, prin muzică, a copiilor și tinerilor. Pe de altă parte, în contextul celebrării Anului omagial al unității de credință și de neam și Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, corurile participante vor aduce, prin glasuri de copii și de tineri, mândria de a fi copiii României și dragostea de patrie, materializate prin repertoriul de cântece patriotice pe care fiecare dintre aceștia îl vor susține.

Nimeni nu poate transmite bucuria autentică de a aparține pământului românesc așa cum o face un copil sau un tânăr. Așadar, vă invităm să vă bucurați alături de ei, cântând și simțind cu adevărat prezența lui Dumnezeu și bucuria celor 100 de ani de unitate, toate păstrate cu grijă și iubire în inimi tricolore de copii, copii ai României!

Data: 11 mai 2018 • Vizualizări: 465