Festivitate de absolvire la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș

Festivitate de absolvire la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș

Album foto
Elevii seminariști de la Seminarul „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș au fost premiați astăzi, 15 iunie, pentru anul școlar 2017-2018
Autor: Serviciul Cultural
Festivitatea de premiere s-a desfășurat în paraclisul episcopal „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din curtea instituției de învățământ teologic preuniversitar din Caransebeș. În deschiderea evenimentului părintele Rusalin Isac, directorul școlii teologice a prezentat un raport cu toate activitățile școlare ce s-au desfășurat pe întreaga perioadă a anului școlar 2017-2018.

La manifestare delegatul Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Eparhiei, părinții profesori, părinți ai elevilor, precum și seminariștii de la această școală cu tradiție.

Cei care s-au evidențiat la învățătură și la purtare, părinții diriginți le-au oferit din partea Episcopiei Caransebeșului premiile, constând în diplome, cărți și o sumă de bani.

„Faptul că Episcopia Caransebeșului a acordat toate premiile pentru elevii seminariști este și dovada responsabilității noastre față de această școală cu tradiție, de peste 150 de ani. Pe lângă această responsabilitate este și dorința Părintelui Episcop Lucian, absolvent al acestei școli, de a le arăta elevilor seminariști prin această premiere că nu sunt singuri, că vor fi întotdeauna sprijiniți de către Eparhie. În această școală pe lângă activitatea educațională care se desfășoară conform metodologiei specifice, mai învață un lucru important elevii, și anume că trebuie să devină o familie duhovnicească și că pe umerii lor stă această responsabilitate de a promova conceptul de familie în cadrul învățământului teologic preuniversitar”, a subliniat părintele arhimandrit Casian Rușeț.

Cu ocazia acestui eveniment au fost recompensați și elevii ce au obținut premii la Olimpiada Olimpiada Națională pentru Seminariile Teologice 2018.

Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş este o școală vocațională de tradiție în Patriarhia Română, care de-a lungul timpului a format caractere, atât culturale, cât și duhovnicești, zeci de generații de tineri care au devenit slujitori ai Bisericii lui Hristos. De la inaugurarea cursurilor teologice din 13 noiembrie 1865 şi până în prezent, învăţământul teologic caransebeşean a funcționat neîntrerupt și a stat sub oblăduirea unor remarcabile personalităţi ale spiritualităţii şi culturii naţionale, în frunte cu Episcopul Ioan Popasu.


Data: 15 iunie 2018 • Vizualizări: 758