Festivitate de premiere la finalul taberei „Credință și artă pentru toți”

Festivitate de premiere la finalul taberei „Credință și artă pentru toți”

Album foto
Desfășurată pe parcursul a cinci zile, în perioada 28 iulie – 1 august, în localitatea Coronini din Clisura Dunării, cea de-a șasea ediție a taberei de creație „Credință și artă pentru toți” s-a încheiat sâmbătă 1 august prin oficierea Sf. Liturghii și a festivității de premiere a participanților
Autor: Serviciul Social-Misionar
Desfășurată pe parcursul a cinci zile, în perioada 28 iulie – 1 august, în localitatea Coronini din Clisura Dunării, cea de-a șasea ediție a taberei de creație „Credință și artă pentru toți” s-a încheiat sâmbătă 1 august prin oficierea Sf. Liturghii și a festivității de premiere a participanților.

Prin purtarea de grijă și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, tabăra a reunit 25 de copii cu vârste între 9-13 ani din mai multe centre de tineret ale eparhiei, care au fost, astfel, recompensați pentru rezultatele deosebite obținute în ultimul an.

În ultima zi a taberei, la orele dimineții, a fost oficiată Sf. Liturghie de către părintele Mihai Ciucur – coordonatorul Departamentului de tineret, alături de părintele protopop de Moldova Nouă, Bogoliub Martinovici. Copiii și tinerii prezenți au dat răspunsurile la Sf. Liturghie și s-au împărtășit cu Sfintele Taine, încununând în acest fel formarea în plan duhovnicesc de care au beneficiat pe parcursul taberei.

La orele după-amiezii a fost oficiată o slujbă de mulțumire, a fost vernisată expoziția cuprinzând lucrările realizate de copii și a avut loc festivitatea de premiere a tinerilor participanți. Au fost prezenți preoții și coordonatorii centrelor de tineret din care fac parte copiii, părinți ai copiilor, precum și alți invitați.

Rugăciunile de mulțumire înălțate de către organizatori, copii și invitați deopotrivă au fost urmate de vernisajul expoziției lucrărilor realizate de copii în cadrul atelierelor de creație. Este vorba de atelierul de sculptură în lemn, în cadrul căruia copiii și-au folosit din plin imaginația dând forme nebănuite lemnului luat din natură. De asemenea, în cadrul atelierului de pictură au fost realizate lucrări cu motive tradiționale românești pe linguri din lemn și tăvi de sticlă. Expoziția, găzduită de sala de conferințe a Campusului de vară de la Coronini al Universității „Eftimie Murgu” Reșița, a fost pe deplin apreciată de către numerosul public prezent.

În cadrul festivității de premiere, după ce toți copiii au primit diplome de participare, au fost anunțați câștigătorii celor patru ateliere care au alcătuit programul taberei. La atelierele artistice, ambele diplome de merit au mers la Reșița (Dragan Olariu la sculptură și Carina Nicolescu la pictură), iar la atelierul literar-religios premiul de excelență a fost acordat lui Nistoran Valentin din Moldova Nouă. Cel de-al patrulea atelier, intitulat atelierul prieteniei – care a reunit un bogat program de jocuri și concursuri având ca temă prietenia în sens creștin – și-a desemnat câștigătorul în persoana lui Dorel Groza de la Centrul de tineret Bocșa-Vasiova. Au fost, de asemenea, acordate medalii celei mai bune echipe a taberei, echipă formată din copiii cei mai pricepuți și mai conștiincioși în realizarea sarcinilor propuse în cadrul atelierelor de lucru.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat și am dus la bun sfârșit și această ediție a taberei de creație «Credință și artă pentru toți» și ne bucurăm că misiunea în plan educativ și catehetic cu acești copii va fi continuată de coordonatorii centrelor de tineret din care ei provin. Este important pentru noi ca, odată ajunși acasă, copiii să aibă un rol activ în centrele de tineret, dar, mai ales, în parohiile din care fac parte. Doar prin continuitate și perseverență alături de implicarea părinților lor, putem avea convingerea că acești copii și tineri cresc în Biserică, așa cum noi ne dorim cu toții”, a concluzionat părintele Mihai Ciucur, la finalul taberei.

Data: 4 august 2015 • Vizualizări: 694