Festivitate de premiere la Seminarul Teologic din Caransebeş

Festivitate de premiere la Seminarul Teologic din Caransebeş
Joi, 21 iunie, în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor Seminarului Teologic Ortodox Liceal „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş
Autor: Serviciul Cultural
În cadrul manifestării au fost premiaţi elevii seminarişti care de-a lungul anului şcolar au obţinut rezultate bune şi foarte bune la învăţătură în formarea lor de viitori slujitori ai altarelor. Cinstire şi premii s-au acordat şi elevilor care au participat la activităţile misionare, pastorale şi caritative ale episcopiei.

Premiile oferite elevilor au constat în cărţi şi bani şi au fost acordate din partea centrului eparhial, ca mulţumire pentru dragostea şi interesul arătat de aceştia pentru studiul teologiei, dar şi pentru încurajarea pe mai departe spre un progres şcolar şi duhovnicesc. Au primit diplome de vrednicie, cărţi şi premii în bani şi elevii seminarişti care în cursul anului şcolar 2010-2011 s-au remarcat prin ţinuta lor duhovnicească şi dragostea pentru Biserica lui Hristos.

În cuvântul său adresat celor prezenţi, Chiriarhul a precizat: „Ne bucurăm foarte mult că şi în acest an elevii noştri seminarişti au obţinut rezultate bune şi foarte bune la învăţătură şi purtare. Astăzi în sala de festivităţi a episcopiei noastre, la ceas festiv şi de bilanţ, ne-am întâlnit cu toţii: părinţi profesori, părinţii elevilor şi nu în ultimul rând elevii, iar elevii care s-au evidenţiat în acest an şcolar, au primit din partea noastră premii: cărţi şi un ajutor bănesc, tocmai pentru ai stimula, ai încuraja şi ai motiva pe cei buni care sunt îndemnaţi de către noi să continue şi să obţină rezultate şi mai bune în anul şcolar viitor 2012-2013. Menţionăm faptul că absolvenţii seminarului nostru teologic, promoţia 2012, a obţinut rezultate foarte bune la învăţătură şi purtare şi credem că majoritatea vor continua studiile teologice şi se vor înscrie la Facultatea de Teologie din Caransebeş sau poate la alte facultăţi din Mitropolia Banatului. Ne-am bucurat foarte mult pentru că am avut şi în acest an elevi care au reprezentat Seminarul Teologic din Caransebeş la olimpiadele care au fost organizate în cadrul Patriarhiei Române, şi care au obţinut rezultate foarte bune”. Aşadar, suntem mulţumiţi de activitatea elevilor noştri seminarişti şi totodată le mulţumim şi îi felicităm pe toţi cei care formează corpul didactic al Seminarului Teologic din Caransebeş”.

De asemenea, părintele Daniel Alic, consilierul cultural al Episcopiei Caransebeşului, a menţionat: „Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am ajuns la finalul unui nou an şcolar la Seminarul Teologic din Caransebeş. Ca de fiecare dată, la un astfel de moment festiv, ne aducem aminte că şcoala teologică din Caransebeş este o instituţie de învăţământ cu o tradiţie de peste 150 de ani, ne aducem aminte că pe băncile acestei şcoli au învăţat oameni de seamă ai bisericii noastre creştine şi ortodoxe şi nădăjduim ca elevii noştri actuali să poarte cu cinste această tradiţie şi să urmeze exemplul înaintaşilor”.

La final, au fost comunicate elevilor şi părinţilor hotărârile consiliului profesoral al şcolii teologice, precum şi alte comunicări cu privire la viitorul educaţional şi duhovnicesc al Seminarului Teologic.


Data: 21 iunie 2012 • Vizualizări: 818