Festivitate de premiere la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş

Festivitate de premiere la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş
Joi, 9 iunie, în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş
Autor: Serviciul Cultural
În cadrul manifestării au fost premiaţi elevii seminarişti care au obţinut rezultate bune şi foarte bune la învăţătură în formarea lor de viitori slujitori ai altarelor. Cinstire şi premii s-au acordat şi elevilor care au participat cu rezultate la Olimpiada naţională a seminariilor teologice desfăşurată la Târgu Jiu.

Premiile oferite elevilor au constat în cărţi şi un ajutor bănesc şi au fost acordate din parte a Eparhiei, ca mulţumire pentru dragostea şi interesul arătat de elevi pentru studiul Teologiei, dar şi pentru încurajarea pe mai departe spre un progres şcolar şi duhovnicesc.

Au primit diplome de vrednicie, cărţi şi premii în bani şi elevii seminarişti care în cursul anului şcolar 2010-2011 s-au remarcat prin ţinuta lor duhovnicească şi dragostea pentru Biserica lui Hristos. De asemenea au primit acte de cinstire şi elevii de la şcolile şi liceele din Eparhie care s-au remarcat la olimpiada naţională de religie.

„Ca la fiecare sfârşit de an şcolar, şi anul acesta sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului, a împlinit festivitatea de premiere a elevilor care au absolvit Seminarul Teologic din Caransebeş. Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, episcopia noastră a oferit elevilor premianţi cărţi de teologie şi bani, de asemenea s-au oferit premii şi elevilor care s-au evidenţiat printr-o activitate duhovnicească mai aparte. Un alt eveniment, ce a fost alăturat festivităţii de premiere a Seminarului Teologic, a fost şi premierea elevilor ce au avut rezultate la Olimpiada Naţională de religie. Acestora Episcopia Caransebeşului le va oferi şi o vacanţă la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” din Băile Herculane”, ne-a mărturisit părintele Daniel Alic, consilierul cultural al Episcopiei Caransebeşului.

În finalul manifestării Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a mărturisit: „Aşadar, înainte de Praznicul Rusaliilor, la Episcopia Caransebeşului, au fost evidenţiaţi toţi tinerii care au preocupări teologice, care încearcă să se aproprie, nu numai prin cuvânt, dar şi prin faptă de Dumnezeu, Unul în Fiinţă şi Întreit în Persoane. Ne bucurăm foarte mult, că înainte de slăvitul Praznic al Pogorârii Sfântului Duh, am putut şi noi face această bucurie, recompensând jertfa şi dragostea tuturor celor care s-au ostenit cu cuvântul şi cu învăţătura în acest an şcolar, elevi şi dascăli deopotrivă”.

Apoi Chiriarhul a mulţumit tinerilor învăţăcei pentru rezultatele avute în anul şcolar 2010–2011 şi a îndemnat elevii şi profesorii să susţină în continuare, prin munca lor, şcoala teologică din Caransebeş, şcoală cu tradiţie şi cu renume în rândul şcolilor de teologie din ţară.


Data: 10 iunie 2011 • Vizualizări: 1314