Filantropie și misiune în municipiul Reșița

Filantropie și misiune în municipiul Reșița

Album foto
Marți, 12 decembrie, Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost alături de copiii și persoanele vârstnice de la așezămintele sociale din municipiul Reșița
Autor: Serviciul Social-Misionar
Ierarhul alături de un Grup de colindători de la Centrul Eparhial din Caransebeș au transmis bucuria Praznicului Nașterii Domnului copiilor și bătrânilor de la Complexul de servicii sociale „Sfânta Maria” și Centrul de plasament „Speranța”, unde a dăruit fiecărui beneficiar și ostenitor din aceste așezăminte, cadouri, iconițe și calendare. La rândul său Preasfințitul Lucian a fost încântat cu un program artistic specific perioadei, pregătit de către gazde.

„Suntem bucuroși că în Postul Crăciunului putem împărtășii dragoste și putem aduce prin glasul colindătorilor vestea cea bună a Nașterii Fiului lui Dumnezeu. Avem deja o tradiție în Episcopia Caransebeșului ca în această perioadă să-i bucurăm pe frații noștri mai mici, pe cei care sunt neputincioși, bolnavi și singuri, pe cei care sunt abandonați și suferă în primul rând de afecțiune și de dragoste. Venim cu aceste gânduri bune, dar și cu un cadou, așa cum se cuvine să fie creștinul și românul de Sărbătorile mari, să fie bun și darnic”,
a mărturisit Părintele Episcop Lucian.

De asemenea, în aceeași zi grupul de colindători de la Caransebeș a adus mesajul Nașterii Pruncului Sfânt și la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență și la Complexul de servicii sociale comunitare pentru persoane adulte din Reșița. Totodată, centrele de zi Maria și ABC precum și la Centrul de servicii și asistență socială pentru persoane vârstnice ale Primăriei Municipiului Reșița au fost vizitate de Părintele Episcop Lucian. Și la aceste unități Preasfințitul Lucian le-a împărțit daruri și calendare copiilor și bătrânilor și totodată i-a mângâiat cu un cuvânt de binecuvântare, urându-le sărbători cu pace și să aibă sănătate sufletească și trupească.

„Plecăm mulțumiți la casele noastre și acțiunea de astăzi se va extinde în toate celelalte orașe ale județului Caraș-Severin. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate și îl rugăm să ne ajute să putem continua misiunea și să putem aduce un strop de lumină și de speranță în sufletul fiecărui om, bolnavilor, copiilor abandonați, bătrânilor și tuturor celor care așteaptă un cuvânt bun și așteaptă din partea Bisericii o îmbrățișare frățească și o binecuvântare părintească”, a adăugat Preasfințitul Lucian.

La aceste vizite, alături de Părintele Episcop Lucian și grupul de colindători au fost prezente și autorități județene și locale.


Data: 13 decembrie 2017 • Vizualizări: 1042