Filantropie și misiune la spitalul din Moldova Nouă

Filantropie și misiune la spitalul din Moldova Nouă
Vineri, 18 decembrie, părintele paroh Ion Nedelcu de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, împreună cu un grup de tineri din orașul Moldova Nouă a colindat și cercetat cadrele medicale și bolnavii Spitalului orășenesc
Autor: Pr. Ion Nedelcu
Vineri, 18 decembrie, părintele paroh Ion Nedelcu de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, împreună cu un grup de tineri din orașul Moldova Nouă a colindat și cercetat cadrele medicale și bolnavii Spitalului orășenesc Moldova Nouă, oferind cadouri, calendare și iconițe, prin aceasta aducând tuturor o rază de bucurie.

Potrivit învățăturii Sfintelor Evanghelii și a Sfinților Părinți, boala este fie urmarea păcatului, fie o încercare prin care Dumnezeu dorește să ne întărească în virtute și să ne apropie mai mult de El. Nevoințele celor aflați pe patul de suferință, care își asumă această cruce, sunt comparate cu nevoințele mucenicilor și ale marilor pustnici, iar grija arătată față de cei bolnavi este o jertfă bineplăcută lui Dumnezeu.

Îngrijirea celor bolnavi reprezintă nu numai o datorie morală a creștinului ca manifestare a dragostei față de aproapele, așa cum ne învață Mântuitorul Iisus Hristos în Pilda samarineanului milostiv, ci și o componentă a Bisericii în misiunea socială. Astfel prin această acțiune dorim să arătăm bolnavilor că în lupta cu boala nu sunt singuri, Îl au ca sprijin și ajutor pe Bunul Dumnezeu, iar Biserica prin slujitorii ei se roagă constant pentru sănătatea și mântuirea lor.

Data: 20 decembrie 2015 • Vizualizări: 644