Filantropie în prag de sărbătoare

Filantropie în prag de sărbătoare

Album foto
Așa cum tradiția ultimilor ani consemnează, și în acest an, în ajun de sărbători, Episcopia Caransebeșului acordă o atenție sporită celor nevoiași.
Autor: Serviciul Social-Misionar
Astfel, prin osârdia serviciului social-misionar, filantropic și activități cu tineretul al Centrului Eparhial, în ultimele zile corul Episcopiei Caransebeșului, alături de Chiriarhul Eparhiei au vizitat centrul de plasament pentru copii cu dizabilităţi „Bunavestire”, Caransebeş; Centrul de urgență pentru persoane fără adăpost din Caransebeș, Căminul pentru persoane vârstnice ”Sf. Constantin și Elena” din Caransebeș, Casa de copii ”Casa noastră” din Zăgujeni, Casa pentru persoane vârstnice din Sacu, Așezământul social ”Sf. Treime” - Glimboca ; Centrul de zi pentru copii, Caransebeş; Centrul de igienă pentru mamă şi copil, Caransebeş. Ajutoare au fost oferite şi persoanelor vârstnice aflate în evidenţa serviciului social al Episcopiei Caransebeşului.

Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului a mărturisit: „Şi în aceste zile premergătoare praznicului Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos am încercat să venim mai aproape de cei aflaţi în aşezămintele sociale, îndeosebi copii şi bătrâni. În aceste zile atât de frumoase care ne pregătesc duhovniceşte pentru a-l întâmpina pe Hristos pruncul aşa cum se cuvine. Ne-am gândit ca în fiecare an să fim mai aproape de semenii noştri, mai aproape de copii şi de bătrâni. Mulţumim conducerii aşezămintelor sociale pentru că toţi s-au bucurat, nu numai cei asistaţi ci şi angajaţii, conducerea şi bineînţeles cei care au multă răbdare pentru ai îngriji pe bătrâni şi pe copii în aceste aşezăminte sociale ”

Astfel, bătrânii de la casele de bătrâni, copiii din centrele de plasament și nevoiașii au primit colindătorii și daruri din mâna Preasfințitului părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Au fost împărțite peste 500 de pachete pentru toți beneficiarii centrelor social-filantropice din localitățile vizitate. Totodată persoanele deservente din cadrul centrelor sociale amintite au primit deopotrivă din partea Ierarhului daruri, iconițe și calendare.


Data: 20 decembrie 2012 • Vizualizări: 698