Filantropie în prag de sărbătoare

Filantropie în prag de sărbătoare

Album foto
Luni, 16 decembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului însoţit de un un grup de colindători de la cele două catedrale din Caransebeş a vizitat Căminul pentru persoane vârstnice din Sacu, Centrul de plasament „Casa noastră” din Zăgujeni şi Aşezământul social „Sfânta Treime” din Glimboca
Autor: Serviciul Social-Misionar
Luni, 16 decembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului însoţit de un un grup de colindători de la cele două catedrale din Caransebeş a vizitat Căminul pentru persoane vârstnice din Sacu, Centrul de plasament „Casa noastră” din Zăgujeni şi Aşezământul social „Sfânta Treime” din Glimboca aducând vestea cea bună a Naşterii Domnului şi împărţind daruri şi calendare tuturor beneficiarilor. De asemenea coordonatorii aşezămintelor sociale precum şi angajaţii au primit din partea ierarhului iconiţe şi calendare.

Preasfinția Sa a arătat importanța ajutorări celor în nevoi și totodată bucuria trăită în comuniune cu cei neajutorați: „Înainte de măritul Praznic al Domnului nostru Iisus Hristos se cuvenea să-i vizităm pe cei singuri, pe cei aflați în suferință, să împărțim bucuria sărbătorii Nașterii Domnului copiilor și bătrânilor. De aceea în fiecare an episcopia noastră îi vizitează pe copiii din centrele de plasament, dar și pe vârstnicii din căminele de bătrâni. Cea mai mare bucurie a fost comuniunea, deoarece am fost împreună pentru câteva minute cu cei care sunt singuri și abandonați și mai ales copiii și bătrâni care suferă cel mai mult. Într-o societate secularizată cred că măcar la marile Praznice Împărătești este bine să ne aducem aminte de cei mai mici dintre frații noștri, dar și de părinții și bunicii noștri. Cu toții ne-am bucurat, colindători și ascultători și le-am urat sărbători fericite și un an cu multe bucurii și împliniri”, a precizat Preasfințitul Lucian.

„Astăzi pentru Căminu de bătrâni Sacu a fost o sărbătoare, pentru că bătrânii din acest cămin au fost, ca în fiecare an, foarte bucuroși de venirea Preasfințitului Lucian și de primirea pachetelor din partea Episcopiei Caransebeșului”, a subliniat Iosif Gherghinuţă, directorul Căminului pentru persoane vârstnice din Sacu.

Și copiii de la Centrul de plasament „Casa noastră” – Zăgujeni și toți cei care sunt la Aşezământul social „Sfânta Treime” - Glimboca, au fost bucuroși de sosirea ierarhului și a colindătorilor în mijlocul lor, de purtarea de grijă care și-o manifestă față de ei și de cadourile pe care le-au primit în prag de sărbători.


Data: 17 decembrie 2013 • Vizualizări: 632