Filantropie la spitalul Marila

Filantropie la spitalul Marila
In data de 19 Iulie 2010, la inţiativa preotului paroh Corneliu Hriţcu şi a unor credincioşi din parohia "Pogorârea Sfântului Duh", Oraviţa, Protopopiatul Oraviţa, a fost demarat o acţiune de întrajutorare a bătrânilor şi bolnavilor de la Spitalul T.B.C. de la Marila
Autor: Pr. Cornel Hriţcu
In data de 19 Iulie 2010, la inţiativa preotului paroh Corneliu Hriţcu şi a unor credincioşi din parohia "Pogorârea Sfântului Duh", Oraviţa, Protopopiatul Oraviţa, a fost demarat o acţiune de întrajutorare a bătrânilor şi bolnavilor de la Spitalul T.B.C. de la Marila.

Acţinuea a constat în oferirea de produse şi alimente bolnavilor neajutoraţi şi care de cele mai multe ori sunt daţi uitării. Bucuria întâlnirii cu persoane din afara instituţie a creat un cadru activ şi destins, în care s-au depănat amintiri şi evenimente din viaţă, mai ales că o parte dintre aceştia au fost recunoscuţi de către persoanle implicate.

Personalul medical a însoţit membrii bisericii pe întreaga acţiune, oferind explicaţii şi detalii despre desfăşurarea muncii acestora. Cu toate că era aşteptat şi secretarul de stat pe probleme de sănătate, totuşi, preotul paroh şi membrii bisericii, au reuşit să aducă o bucurie în sufletul bătrânilor neputincioşi, în inima bolnavilor, care au nevoie de încurajare şi sprijin.

Pe viitor se doreşte repetarea unor astfel de acţiuni şi la casele de copii din Oraviţa, la azilul de bătrâni precum şi la diferitele persoane aflate în suferinţă.


Data: 21 iulie 2010 • Vizualizări: 1457