Filantropie şi Liturghie în Episcopia Caransebeşului

Filantropie şi Liturghie în Episcopia Caransebeşului

Album foto
În preajma Praznicului Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, Sectorul Social-Filantropic, Misionar şi Activităţi cu Tineretul al Episcopiei Caransebeşului a desfăşurat multiple activităţi destinate beneficiarilor aşezămintelor sociale din întreaga eparhie
Autor: Serviciul Social-Misionar
Toţi beneficiarii aşezămintelor sociale, precum şi cei care se află în această perioadă internaţi în unităţile spitaliceşti au beneficiat de asistenţa religioasă. Astfel, miercuri 10 decembrie, în biserica cu hramul „Sfântul Evanghelist Luca” din incinta Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş a fost oficiată Taina Sfântului Maslu. Din soborul de preoţi slujitori au făcut parte Arhim. Constantin Timiş, vicar eparhial, pr. protopop Liviu Drăgan, pr. Timiş Popocivi Petrică, secretarul Protopopiatului Caransebeş, precum şi pr. misionar Luca Popovici. Duminică, 14 decembrie, la orele după-amiezii, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu în incinta Căminului pentru Persoane Vârtsnice din Sacu. Sfânta Taină a fost oficiată de către pr. Nicolae Codrea, directorul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului, pr. Mihai Rosoha, Parohia Sacu şi Pr. Mircea Doru Domăneanţu, Parohia Constantin Daicoviciu.

De asemenea, luni 14 decembrie şi marţi 15 decembrie, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu în incinta Căminului pentru Persoane Vârtsnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Caransebeş, respectiv în incinta Şcolii Speciale din Caransebeş. Pacienţii Spitalului orăşenesc din Oţelu-Roşu s-au bucurat de Taina Sfântului Maslu, miercuri 17 decembrie. Aceasta a fost oficiată de către preoţii din oraşul Oţelu-Roşu, în frunte cu pr. Gabriel Gozman-Pop, consilierul Sectorului Social-Filantropic, Misionar şi Activităţi cu Tineretul al Episcopiei Caransebeşului.

Totodată, beneficiarii aşezămintelor sociale din Caransebeş, precum şi copiii preşcolari şi şcolari care frecventează unităţile de învăţământ din localitate s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. Pentru beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârtsnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Caransebeş a fost oficiată duminică 14 decembrie, Sfânta Liturghie. Toţi vârstnicii care şi-au mărturisit păcatele, au primit, la momentul potrivit Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. De asemenea, miercuri 17 decembrie, beneficiarii Complexului de Servicii Sociale „Buna Vestire”, precum şi cei ai Şcolii Speciale din Caransebeş s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Mai mult, preoţii slujitori din parohiile municipiului Caransebeş s-au aflat în această perioadă în mijlocul preşcolarilor şi şcolarilor de pe raza parohiilor lor, pentru a-L face pe Hristos prezent în viaţa lor.

„Iată, că şi anul acesta, în preajma Praznicului Naşterii Mântuitorului, Sectorul Social-Filantropic, Misionar şi Activităţi cu Tineretul al eparhiei noastre, prin lucrătorii sociali dar şi preoţii din parohiile oraşului nostru, au desfăşurat mai multe activităţi duhovniceşti specifice acestei perioade deosebite a postului. Încercăm de fiecare dată să aducem în inimile şi sufletele celor care sunt defavorizaţi social, bolnavilor, precum şi copiilor noştri, un strop de mângâiere şi alinare sufletească, un strop de bucurie şi speranţă în ajutorul pe care îl primim de la Tatăl nostru cel Ceresc. Ne bucurăm de o foarte bună colaborare cu spitalele din judeţul nostru, cu unităţile de învăţământ din municipiul Caransebeş, cu aşezămintele sociale laice de pe raza judeţului Caraş-Severin, care nu se află în administrarea noastră, dar care înţeleg foarte bine necesitatea prezenţei preotului în mijlocul beneficiarilor, în preajma marilor sărbători ale creştinătăţii. Le dorim tuturor, pace, linişte şi multe bucurii duhovniceşti!”, a concluzionat părintele consilier Gabriel Gozman-Pop.

Data: 19 decembrie 2014 • Vizualizări: 625