Film documentar închinat Revoluţiei la Caransebeş

Film documentar închinat Revoluţiei la Caransebeş
Marţi, 23 aprilie, a avut loc în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului prezentarea filmului documentar „Miracol” dedicat monumentelor închinate Revoluţiei Române din decembrie 1989 de la Timişoara
Autor: Serviciul Cultural
Marţi, 23 aprilie, a avut loc în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului prezentarea filmului documentar „Miracol” dedicat monumentelor închinate Revoluţiei Române din decembrie 1989 de la Timişoara. Filmul a fost realizat de Asociația Memorialul Revoluției 16-22 decemebrie 1989 din Timișoara.

La eveniment a participat Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, Traian Orban preşedintele Asociației Memorialul Revoluției 16-22 decemebrie 1989 din Timişoara, preoţi, elevi seminarişti şi studenţi teologi şi numeroşi credincioşi.

La final Ierarhul a rostit un cuvânt de binecuvântare în cadrul căruia a subliniat: „Am ales Postul Mare şi nu Postul Crăciunului, am ales 26 martie şi 23 aprilie şi nu 15-18 decembrie, pentru că suntem într-o perioadă specială din cursul anului bisericesc iar în 26 martie îl pomenim întotdeauna pe Sfântul Montanus preotul din Sigidunum şi pe soţia sa Maxima cei care şi-au dat viaţa creştină în anul 304 şi am ales ziua de 23 aprilie pentru că îl prăznuim pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi în acest film documentar am revăzut un monument închinat Sf. Gheorghe, un monument care ne aduce aminte de suferinţa martirilor din primele veacuri creştine, din suferinţa Sf. Gheorghe şi omorârea balaurului de atunci şi a balaurului de astăzi. Martirii din decembrie 1989 sunt ca şi Sf. Gheorghe purtători de biruinţă pentru că prin rugăciune au biruit o altă dictatură, nu dictatura împăratului păgân Diocleţian din vremea aceea ci dictatura comunistă atee care a sfârşit prin puterea credinţei şi a rugăciunii oamenilor care au ieşit spontan în stradă ”.

Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea ” a Episcopiei Caransebeşului a găzduit în perioada 26 martie - 23 aprilie expoziţie itinerantă de fotografii dedicată Revoluției Române din anul 1989 realizată de Asociației Memorialul Revoluției 16-22 decemebrie 1989 din Timişoara.

Data: 25 aprilie 2013 • Vizualizări: 649