„Florile dalbe” la a VIII-a ediţie

„Florile dalbe” la a VIII-a ediţie
În organizarea Şcolii Gimnaziale nr. 7 din Reşiţa şi a Parohiei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”, la Biserica cu acelaşi nume din cartierul Lunca Bârzavei, s-a desfăşurat a VIII-a ediţie a Festivalului Judeţean de Colinde „Florile dalbe”, în seara zilei de 9 decembrie
Autor: Pr. Petru Berbentia
În organizarea Şcolii Gimnaziale nr. 7 din Reşiţa şi a Parohiei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”, la Biserica cu acelaşi nume din cartierul Lunca Bârzavei, s-a desfăşurat a VIII-a ediţie a Festivalului Judeţean de Colinde „Florile dalbe”, în seara zilei de 9 decembrie.

Şi în acest an organizatorii au invitat un grup de colindători de la Şcoala elementară „Ivo Lola Ribar” din Sutjeska ( Sărcia) din Serbia, festivalul dobândind valenţe internaţionale. În deschiderea festivalului, preotul Samuel Cornel Şendroni a vorbit despre importanţa păstrarea tradiţiilor noastre strămoşeşti, despre necesitatea de a educa pe copii în dreapta învăţătură cum şi despre obligaţia de a păstra nealterată limba ce o vorbim. La festival au participat 10 grupuri şcolare şi de preşcolari, cu aproximativ 170 de colindători, veniţi de la şcolile şi liceele din Reşiţa, Răcăjdia şi din Serbia.

După terminarea fiecărui recital, elevii au primit o diplomă şi dulciuri. Din partea Preasfinţitului Părinte Lucian, toţi colindătorii au primit iconiţe cu Naşterea Domnului. În final, doamna Cristiana Schmaler, directorul Şcolii gimnaziale 7, a mulţumit tuturor pentru implicarea în acest proiect prevăzut în „Calendarul activităţilor educative judeţene 2016” şi a oferit diplome de merit şi celor ce au sprijinit desfăşurarea în bune condiţii a acestui festival.

Preotul paroh Petru Berbentia a înmânat conducerii şcolii o diplomă de excelenţă pentru colaborarea extrem de benefică Bisericii şi Şcolii şi rostit un cuvând de încheiere şi mulţumire, cu nădejdea că Bunul Dumnezeu va îngădui ca astfel de acţiuni să fie găzduite şi pe mai departe de biserica din Micro III.

Data: 9 decembrie 2016 • Vizualizări: 263