Formare pentru tinerii voluntari din ATOR Banatul de Munte

Formare pentru tinerii voluntari din ATOR Banatul de Munte

Album foto
Centrul de tineret „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Moniom a găzduit marți, 27 iunie, 2017 o sesiune de formare pentru voluntarii care vor participa la tabăra de creație „Credință și artă pentru toți”, ce va avea loc în perioada 30 Iunie – 6 Iulie 2017 la Coronini
Autor: Departamentul de tineret
Au fost prezenți voluntarii - membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, selectați să participe în calitate de voluntari la cea de-a noua ediție a taberei de creație „Credință și artă pentru toți”.

În deschiderea întâlnirii, părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al eparhiei, a prezentat programul taberei, precum și caracteristicile socio-demografice ale celor 25 de copii participanți, proveniți atât din rândul celor mai buni membri ai centrelor de tineret, cât și din medii sociale defavorizate.

Sesiunea de formare a fost susținută de prof. Georgiana Ciucur – formator acreditat ANC în cadrul Departamentului de tineret – și a fost structurată pe două direcții principale: comunicare eficientă și formarea echipei – în prima parte și stabilirea, repartizarea și asumarea sarcinilor individuale și de grup – în cea de-a doua parte a trainingului.

„Am gândit această formare cu scopul de a oferi niște direcții de dezvoltare a tinerilor atoriști, dar și spre a îmbunătăți comunicarea atât în cadrul rețelei de voluntari, cât și comunicarea cu copiii prezenți în tabără. În cadrul formării am pus accent pe împărțirea eficientă a rolurilor în cadrul grupului, precum și pe o gestionare corectă a conflictelor. De asemenea, în cea de-a doua parte, s-a lucrat pe echipe în scopul organizării serilor tematice din cadrul taberei, voluntarii având posibilitatea de a-și asuma diferite roluri și sarcini în cadrul echipei”, a precizat Georgiana Ciucur.

Formarea de la Moniom este prima de acest fel organizată în cadrul Departamentului de tineret al eparhiei și își propune să pregătească voluntari, atât pentru taberele pentru copii și tineret, dar și pentru activitățile derulate în cadrul centrelor de tineret și ale ATOR Banatul de Munte. Pe parcursul vacanței de vară vor mai fi organizate astfel de formări, la care vor lua parte și alți tineri dornici să se implice într-un voluntariat activ în Biserică.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, în Episcopia Caransebeșului se desfășoară, începând cu anul 2012, un atractiv program de tabere, școli de vară, pelerinaje și excursii tematice oferite copiilor și tinerilor, în scopul promovării în rândul acestora a unor valori autentice și principii sănătoase de viață creștină.

Data: 28 iunie 2017 • Vizualizări: 456