Forme concrete de educație religioasă a tinerilor

Forme concrete de educație religioasă a tinerilor

Album foto
În perioada 26-27 februarie, Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului a organizat Simpozionul cu tema „Centrele de tineret din Episcopia Caransebeșului, forme concrete de educație religioasă a tinerilor”
Autor: Serviciul Social-Misionar
În perioada 26-27 februarie, Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului a organizat Simpozionul cu tema „Centrele de tineret din Episcopia Caransebeșului, forme concrete de educație religioasă a tinerilor”. Evenimentul s-a adresat preoților, profesorilor și tuturor voluntarilor care activează și formează copiii și tinerii din cadrul rețelei centrelor de tineret ale Episcopiei Caransebeșului.

În prima zi s-a prezentat activitatea centrelor de tineret într-o formă în care să se înțeleagă minusurile și plusurile în ceea ce privește misiunea cu tinerii sub forma acestor centre. Sâmbătă s-au propus strategii pe care coordonatorii și voluntarii ce activează la centrele de tineret să le urmeze pe termen scurt, mediu și lung. De asemenea au fost și prezentări și susțineri de teme de către reprezentanții centrelor, dar și de invitați care au încurajat lucrarea cu tinerii și copiii în această formă.

„Am organizat acest simpozion ca să vedem unde suntem la această oră din punct de vedere al rolului pe care aceste centre de tineret îl au în formarea și educația religioasă și nu numai, a tinerilor. A fost un bun prilej de a schimba între noi experiențe, de a schimba idei și considerăm că strategiile care s-au născut în aceste zile, în urma dezbaterilor vii, vor putea sa fie de un real suport pentru strategia noastră la nivel de Departament de tineret pentru perioada care urmează. Fiecare dintre participanți a avut o contribuție valoroasă, atât prin virtutea experienței în lucrul cu copiii și tinerii, dar și în ceea ce privește mesajul pe care au vrut să-l transmită fiecare, de la nivelul parohiei sau a centrului pe care îl reprezintă”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Pe parcursul acestui an, dedicat de către Sfântul Sinod educației religioase a tineretului ortodox, se vor mai organiza evenimente similare unde se urmărește angrenarea formatorilor și lucrătorilor de tineret, cei care lucrează practic cu copiii și tinerii, atât în plan religios, cât și în plan cultural și artistic. În Episcopia Caransebeșului funcționează 13 centre de tineret în cele 4 protopopiate.


Data: 28 februarie 2016 • Vizualizări: 896