„Frumoşii Irozi de altădată…”

„Frumoşii Irozi de altădată…”

Album foto
Sala de festivităţi "Episcop Elie Miron Cristea" a Episcopiei Caransebeşului a fost gazda tradiţionalul spectacol "Irozii", spectacol susţinut de elevii Seminarului Teologic "Ioan Popasu"
Autor: Serviciul Prezidial
Marţi, 18 decembrie 2012, sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului a găzduit spectacolul tradiţional în cinstea marelui eveniment dumnezeiesc al Naşterii Domnului, oferit de elevii Seminarului Teologic - Liceal Ortodox „Episcop Ioan Popasu” sub îndrumarea părinţilor profesori.

Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului a precizat: „Episcopia Caransebeşului susţine aceste alternative culturale, aceste spectacole, piese de teatru susţinute de elevii elevii seminarului teologic „Ioan Popasu” din Caransebeş. Episcopia Caransebeşului continuă o frumoasă tradiţie pentru că de zeci de ani elevii seminarişti înainte de sărbătoarea Naşterii Domnului interpretată această piesă Irozii, care şi în această seară a fost jucată pe scena sălii de festivităţi a episcopiei noastre.La această piesă de teatru au participat foarte mulţi credincioşi din Caransebeş şi nu numai şi îndeosebi foarte mulţi tineri. Mulţumim atât profesorilor care s-au implicat în iniţierea elevilor seminarişti cât şi elevilor actori care ne-au adus o bucurie cu câteva zile înainte de praznicul Naşterii Domnului şi înainte de a intra în vacanţa de iarnă”.

„Pregătirea piesei Viflaimul de Victor Ion Popa a fost o inedită bucurie în primul rând pentru elevii seminarişti care se află la a treia ediţie cu pregătirea piesei. Interpretarea personajelor a fost pentru ei şi o încercare de a intra în dramaturgia specifică textului biblic, în felul în care la finalul piesei am văzut un Irod care ajuns să se convertească la creştinism. Noi nădăjduim că mesajul acestei piese a fost unul cât se poate de frumos şi ataşat sufletului românesc cu acest prilej al sărăbătorilor de iarnă”, a mărturisit pr. prof. Pătruţ Bănăduc.

Spectacolul s-a bucurat de o prestaţie deosebită oferită de seminarişti într-un grupaj festiv cu un conţinut de calitate, ce a menţinut oaspeţilor noştri emoţia pe tot parcursul spectacolului. La final, ceata de urători îmbrăcaţi în costume tradiţionale au închinat din versurile „Pluguşorului”, cele mai bune gânduri de sănătate, spor şi bucurie duhovnicească pentru Anul Nou ce stă să înceapă. Toţi seminariştii prezenţi au primit din partea Ierarhului, daruri, iar credincioşii au primit iconiţe şi calendare.Data: 19 decembrie 2012 • Vizualizări: 1267