Ghiozdane cu bucurii pentru elevii din Reșița și Bocșa

Ghiozdane cu bucurii pentru elevii din Reșița și Bocșa

Album foto
Joi, 28 septembrie, au avut loc mai multe acțiuni de distribuire de rechizite elevilor nevoiași din municipiul Reșița și orașul Bocșa, în cadrul campaniei „Ghiozdanul cu bucurii”, organizată de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte
Autor: Departamentul de tineret
Astfel, la orele prânzului, amfiteatrul Școlii Gimnaziale nr. 7 din Reșița a găzduit o întâlnire la care au participat conducerea școlii și cadre didactice, voluntari ai ATOR Banatul de Munte și reprezentanți ai Episcopiei Caransebeșului, în cadrul căreia au fost prezentate obiectivele și rezultatele de până în prezent în cadrul proiectului derulat în parteneriat cu școala reșițeană. La final, au fost distribuite șase ghiozdane complet echipate pentru școală pentru șase elevi ai Școlii 7, fără posibilități materiale. „Mă bucur că am primit aceste daruri din partea voluntarilor și îmi doresc ca pe viitor să ajung și eu să dăruiesc și să ofer fericire altor copii”, a mărturisit o elevă.

Acțiunea a continuat la Școala din Mociur, acolo unde, în prezența cadrelor didactice și a reprezentanților Colegiului Național „Traian Lalescu”, precum și a voluntarilor ATOR, au fost distribuite rechizite și material didactic necesar desfășurării activităților la clasă. De asemenea, au fost distribuite ghiozdane și rechizite elevilor cu rezultate bune la învățătură și fără posibilități.

„Este al doilea an când ATOR BM desfășoară această campanie ce are ca scop sprijinirea și încurajarea copiilor proveniți din familii nevoiașe, de a frecventa cursurile școlare. Anul acesta ne-am bucurat de o organizare mult mai bună, atăt din punct de vedere al comunicării între cei care s-au implicat în acest proiect, cât și al promovării, colectării și distribuirii rechizitelor. Ne aflăm la mijlocul acestei campanii în care s-au implicat 7 din cele 10 filiale ale asociației noastre și care au reușit până acum să ofere bucurii foarte multor copii, sprijiniți fiind de donatori”, a precizat Anita Radics, președinte ATOR BM.

Și la Bocșa, la Liceul „Tata Oancea” din localitate, a avut loc o activitate similară, prin care 15 elevi fără posibilități din localitate au primit ghiozdane complet echipate, pregătite de voluntarii ATOR BM, filiala Bocșa, în cadrul campaniei.

În perioada următoare vor avea loc activități similare și în alte orașe ale județului, unde tinerii ortodocși, coordonați de preoți și cadre didactive, vor distribui ghiozdane cu rechizite copiilor fără posibilități.

„Această campanie a pornit din inițiativa noastră a voluntarilor din cadrul Asociației ATOR BM, de a face niște copii fericiți și de aceea am și numit-o sugestiv «Ghiozdanul cu bucurii». Eu am fost printre tinerii ce au susținut această idee de la început și sunt foarte bucuroasă să fiu și aici la împărțirea ghiozdanelor, nu doar la strângerea rechizitelor. Toți cei care au participat la această campanie au fost foarte sensibili și pentru noi voluntarii cred că este o bucurie mult mai mare să vedem acele zâmbete pe fața copiilor pentru care am făcut această campanie”, a arătat Alexandra Crîsta, voluntar ATOR BM.

Campania derulată de ATOR Banatul de Munte continuă până în data de 6 octombrie 2017 și se desfășoară prin filialele organizației din Reșița, Bocșa, Oravița, Anina, Moldova Nouă, Caransebeș și Valea Almăjului. Toți cei care doresc să dea o mână de ajutor elevilor fără posibilități, dar care doresc să urmeze școala pot contacta reprezentanții ATOR Banatul de Munte și instituțiile partenere în cadrul campaniei umanitare.

Data: 29 septembrie 2017 • Vizualizări: 650