Grădinița „Sf. Filofteia” din Caransebeș și-a prăznuit ocrotitoarea

Grădinița „Sf. Filofteia” din Caransebeș și-a prăznuit ocrotitoarea

Album foto
Luni, 9 decembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a binecuvântat lucrările de renovare şi modernizare realizate la grădiniţa cu program normal nr. 1 „Sf. Muceniţă Filofteia” din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
Luni, 9 decembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a binecuvântat lucrările de renovare şi modernizare realizate la grădiniţa cu program normal nr. 1 „Sf. Muceniţă Filoftea” din Caransebeş. La slujbă au participat preoţi din municipiul Caransebeş, conducerea şi cadrele didactice precum şi preşcolarii care frecventează grădiniţa însoţiţi de părinţi şi bunici. La final Ierarhul a dăruit unităţii de învăţământ o icoană cu ocrotitoarea instituţiei.

Preasfințitul Lucian, a subliniat: „Îi mulțumim bunului Dumnezeu că astăzi sfințim lucrările care s-au efectuat la această grădiniță, ocrotită de Sfânta Muceniță Filofteia. Este o grădiniță care se află în imediata apropiere a catedralei istorice a Caransebeșului, o grădiniță la care vin în jur de 50 de copii și care avea nevoie de renovare și înfrumusețare. De aceea am considerat de bine că această grădiniță, patronată de către episcopia noastră, să fie înfrumusețată, chiar dacă sunt vremuri grele de criză financiară, însă cu ajutorul bunului Dumnezeu și cu bunăvoința domnului primar, al municipiului Caransebeș, a consiliului local, prin osteneala colaboratorilor noștri de la centrul eparhial, în special a părintelui Gabriel Gozman Pop și a domnului inginer Dan Vânătoru și echipa de muncitori care a lucrat intens în ultimele săptămâni la această grădiniță, iată la doar două zile după pomenirea Sfintei Mucenițe Filofteia, suntem aici la sfințirea lucrărilor și am participat la serbarea pe care copilașii au pregătit-o în cinstea Sfântului Nicolae și în cinstea ocrotitoarei acestei grădinițe, Sfânta Muceniță Filofteia”.

În continuare în catedrala istorică „Sfântul Gheorghe” toţi copiii au fost împărtăşiţi de către Ierarh, după care cei din grupa mare au prezentat sceneta cu viaţa Sf. Filofteia iar cei mici au rostit poezii şi au cântat colinde. La final Chiriarhul a oferit copiilor pungi cu dulciuri iar părinţilor calendare.


Data: 9 decembrie 2013 • Vizualizări: 1228