Grup de lucru în cadrul proiectului „Centrul de Educație și Îngrijire Sfântul Vasile cel Mare”

Grup de lucru în cadrul proiectului „Centrul de Educație și Îngrijire Sfântul Vasile cel Mare”
Luni, 21 martie, în localitatea Caransebeș a avut loc un grup de lucru în cadrul proiectului „Centrul de Educație și Îngrijire Sfântul Vasile cel Mare”
Autor: Pr. Nicolae Codrea
Luni, 21 martie, în localitatea Caransebeș a avut loc un grup de lucru în cadrul proiectului „Centrul de Educație și Îngrijire Sfântul Vasile cel Mare”. Tema a fost diseminarea informațiilor și creșterea gradului de conștientizare privind abordarea problematicii egalității de gen în rândul populației rome din orașul Caransebeș.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Episcopiei Caransebeșului, Sectorul Social-Filantropic, Misionar și Activități cu Tineretul, ai Consiliului Județean Caraș-Severin, precum și cetățeni de etnie romă, o parte dintre beneficiarii proiectului. De asemenea, lectorii Jianu Floarea și Dunăreanu Lucian au prezentat proiectul „Centrul de Educație și Îngrijire Sfântul Vasile cel Mare”.

Totodată, au fost înmânate materiale promoționale, cereri de înscriere și chestionare pentru viitorii beneficiari, iar la finalul întâlnirii s-au purtat discuții pe teme specifice privind problematica egalității de gen în care au fost incluse și aspecte legate de etnia romă, precum și îmbunătățirea echilibrului între viața de familie cu viața profesională care afectează în mod egal atât femeile cât și bărbații și are un impact deosebit asupra integrării/reintegrării acestora pe piața muncii. Următoarea întâlnire va avea loc în data de 11 aprilie 2016, în orașul Caransebeș.

Proiectul „Centrul de Educație și Îngrijire Sfântul Vasile cel Mare” este derulat de către Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului și este finanțat cu sprijinul Programului RO11 – Promovarea egalității de gen și a echilibrului între viața profesională și viața publică, program finanțat de granturile SEE 2009-2014 și administrat de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și a Persoanelor Vârstnice.

Data: 22 martie 2016 • Vizualizări: 590