Hirotesie de arhimandrit la paraclisul Centrului Eparhial

Hirotesie de arhimandrit la paraclisul Centrului Eparhial

Album foto
Miercuri, 4 mai 2016,părintele protosinghel Casian Rușeț, secretar eparhial a fost hirotesit arhimandrit la paraclisul reședinței episcopale din Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
La paraclisul reședinței episcopale cu hramul Sfinții Trei Ierarhi din Caransebeș a avut loc hirotesia întru arhimandrit a părintelui protosinghel Casian Rușeț, secretarul eparhial al Episcopiei Caransebeșului. Rânduiala hirotesiei a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în prezența membrilor Permanenței Consiliului Eparhial.

Părintele Casian Rușeț Rușeț a fost ridicat la rangul de arhimandrit prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 25 februarie 2016, la propunerea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Preacuvioșia Sa este secretarul Episcopiei Caransebeșului din anul 2006 până în prezent, precum și coordonatorul Oficiului canonico-juridic și al Biroului de Presă al eparhiei. Deopotrivă sfinția sa este asistent universitar în cadrul Departamentului de Teologie al Facultății de Științe Sociale și ale Educației a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița.

Licențiat în Teologie Pastorală, absolvent al cursurilor de masterat în domeniul teologiei practice, părintele Casian Rușeț a slujit în calitate de arhidiacon al chiriarhului, precum și duhovnic la Schitul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” Poiana Mărului.

Începând cu anul 2013 este doctorand al Facultății de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad, pregătind teza de doctorat în domeniul dreptului canonic cu titlul „Instanțele disciplinare din Patriarhia Română în secolul al XX-lea”, lucrare ce urmează a fi susținută public în cursul acestui an universitar.

Data: 4 mai 2016 • Vizualizări: 753