Hirotonie la catedrala episcopală din Caransebeş

Hirotonie la catedrala episcopală din Caransebeş
Miercuri, 17 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească alături de un sobor de preoţi şi diaconi, la catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
Miercuri, 17 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească alături de un sobor de preoţi şi diaconi, la catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a hirotonit întru diacon pe teologul Alexandru Florin Gana, urmând ca mâine să fie hirotonit preot pe seama parohiei Dezeşti din protopopiatul Reşiţa. Alexandru Gana s-a născut la 14 noiembrie 1988 la Lugoj, este căsătorit cu Marta Mutaşcu. A absovit Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş, având media la atestatul teologic 8,43 iar prezent este student în anul II la Secţia de Teologie Ortodoxă-Didactică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative.

Teologul Alexandru Gana a fost numit în postul de preot paroh la parohia Dezeşti din protopopiatul Reşiţa în şedinţa consiliului eparhial al Episcopiei Caransebeşului din data de 11 noiembrie 2010. Potrivit prevederilor canonice, candidatul a fost cercetat canonic de către chiriarh, iar după hirotonie îşi va urma perioade de practică liturgică la catedrala episcopală, după care va fi instalat în parohie de către autoritatea superioară bisericească.


„Pentru un tânăr teolog această taină a preoţiei este copleşitoare, întrucât de pregătim la şcolile teologice pentru a deveni slujitori, iar intrarea în cler reprezintă un reper spiritual important în viaţa noastră”, ne-a mărturisit părintele diacon Alexandru Gana.

Tot vineri, 19 noiembrie, Preasfinţia Sa va hirotonii în treapta diaconiei pe tânărul teolog Petru Bona, care ulterior va fi hirotonit întru preot pe seama parohiei Goruia din protopopiatul Oraviţa.

Data: 17 noiembrie 2010 • Vizualizări: 2260