Hramul așezământului medical-creștin de la Marga

Hramul așezământului medical-creștin de la Marga

Album foto
În vinerea Săptămânii Luminate, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a participat la hramul Așezământului medical-creștin „Izvorul Tămăduirii” din Marga
Autor: Serviciul Prezidial
În vinerea Săptămânii Luminate, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a participat la hramul Așezământului medical-creștin „Izvorul Tămăduirii” din Marga, județul Caraș-Severin. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în fața bisericii așezământului după care a săvârșit și slujba de sfințire de apei la un izvor din apropiere.

La slujbă au participat credincioși de pe Valea Bistrei, autorități locale, dar și membrii asociației medicale creștine „Izvorul Tămăduirii”. Atunci când va fi gata, așezământul din Marga va cuprinde pe lângă biserică, o clinică și o policlinică unde pacienții vor beneficia de tratamente și terapii naturiste precum și de asistență religioasă. Pentru osteneala depusă pentru acest așezământ Preasfințitul Părinte Lucian l-a hirotesit iconom pe părintele Cornel Jupâneanţ, ctitorul așezământului, iar pe părintele slujitor Alexandru Antonie, l-a hirotesit, de asemenea sachelar.

„În Episcopia noastră avem mai multe așezăminte monahale care au hramul «Izvorul tămăduirii». În acest an închinat de Sfântul Sinod unității de credință și de neam am socotit de bine să poposim duhovnicește aici la așezământul monahal și creștin de la Marga. Aici în urmă cu mai mulți ani s-a construit o preafrumoasă biserică care se pictează, o casă pentru personalul monahal și o clopotniță, urmând ca în imediata apropiere să se construiască un plafar, o policlinică și o casă de oaspeți pentru cei care sunt bolnavi și vor să se tămăduiască în acest așezământ. Această oază de liniște este un punct de referință, o cetate de scăpare pentru toți cei care doresc să se liniștească, să se apropie de Dumnezeu și să se tămăduiască din punct de vedere spiritual, dar și din punct de vedere fizic”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Ctitorie a preotului medic Cornel Jupâneanţ, Aşezământul monahal medical-creştin „Izvorul Tămăduirii” de la Marga a luat fiinţă în anul 2003. Biserica aşezământului medical a fost târnosită de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian în data de 31 august 2008. În Episcopia Caransebeșului, de Izvorul Tămăduirii și-au mai sărbătorit hramul și Mănăstirile Gornea, de pe Clisura Dunării și Vasiova.


Data: 14 aprilie 2018 • Vizualizări: 656