Hramul Bisericii din Govândarul Reşiţei

Hramul Bisericii din Govândarul Reşiţei
Ca în fiecare an, la sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, biserica din Micro III al cartierului Lunca Bârzavei din Reșița îşi prăznuieşte patronii spirituali prin slujire şi rugăciune.
Autor: Pr. Petru Berbentia
Parohia din Govândari este cunoscută prin legăturile frăţeşti ce le are cu românii din Serbia, dar şi prin multe alte acţiuni sociale şi culturale. În acest an, la sărbătorirea hramului au săvârşit Sfânta Liturghie cu bucurie frăţească, preoţi din România, dar şi din Serbia. Au slujit protopopul Cornel Juica de la Biserica Ortodoxă Română din Mesici – Voivodina, protoiereul sârb Liubomir Matici de la Ciacova, preotul ucrainean Petru Popovici din Reşiţa, preotul Cornel Costina de la Parohia „Schimbarea la faţă” din Govândari, preotul Romulus Şandru, preotul Samuel Cornel Şendroni şi preotul-paroh Petru Berbentia, de la parohia aflată în sărbătoare. Cântarea liturgică a fost susţinută de membrii Grupului „Strana Strămoşească”.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de pr. Romolus Şandru, care a vorbit mulţimii despre importanţa Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel în răspândirea şi consolidarea învăţăturii lui Hristos. La momentul Sfintei Împărtăşanii foarte mulţi copii, dar şi credincioşi maturi care au postit şi s-au spovedit, au primit Sfântul Trup şi Scumpul Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

După otpustul Sfintei Liturghii a urmat slujba de binecuvântare şi tăiere a „colacului de rugă”, pregătit şi în acest an de „naşii” bisericii. Momentul s-a constituit ca rugăciune de mulţumire pentru roadele pământului şi pentru purtarea de grijă ce ne-o arată Tatăl cel Ceresc.

În acest an clericii și credincioșii din Reșița au avut bucuria să aibe între invitaţi pe reprezentanţii comitetului parohial de la parohia românească din Mesici – Serbia, pe domnul. Erwin Iosef Ţigla, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Banatul de Munte şi pe domnul Nicolae Plujar, preşedintele Asociaţiei culturale Reşiţa Română.

În final, preotul Petru Berbentia a mulţumit Lui Dumnezeu pentru toate, precum şi tuturor celor prezenţi şi care şi-au exprimat gândurile cele bune. Încă odată Biserica a fost în sărbătoare, bucurându-se de purtarea de grijă a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

Data: 30 iunie 2017 • Vizualizări: 907