Hramul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Bocșa Vasiova - rugăciune și lectură

Hramul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din  Bocșa Vasiova - rugăciune și lectură
La praznicul Nașterii Maicii Domnului, biserica din Bocșa Vasiova și-a sărbătorit hramul
Autor: Gabriela Șerban
Devenită tradiție prezența la Bocșa a scriitorului Adrian Georgescu la apariția unor noi volume, și în acest an, Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa, în parteneriat cu Biserica Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” și Centrul de tineret „Vasiova”, l-au invitat cu un nouă carte mărturisitoare pentru a sărbători hramul isericii nu doar prin rugăciune, ci și printr-un eveniment literar.

Astfel, în Biserica lui Tata Oancea, la ceas de mare sărbătoare și tradițională „Rugă de la Vasiova”, în data de 8 septembrie 2017, după oficierea Sfintei Liturghii și cuvântul de înțelepciune al pr.paroh Doru Melinescu, credincioșii au luat parte la prezentarea unui nou volum apărut sub semnătura scriitorului Adrian Georgescu.

„Iată fiul tău” se numește cel mai recent volum de factură religioasă semnat de Adrian Georgescu, volum apărut în 2017, prefațat de ierodiaconul Gamaliel Sima de la Sfânta Mănăstire Antim.

Un volum frumos, care îndeamnă, din nou, la meditație, la rugăciune, la smerenie, la iubire. Un imn închinat Maicii Domnului: „Floare – de-lacrimă – Maică Fecioară – ne ești lumină în întuneric: lumină din Lumina lui Iisus Hristos” și prezentat de Gabriela Șerban și pr. Doru Melinescu în prezența autorului.

O carte a bucuriei, a bucuriei de a-l avea pe Dumnezeu în suflet, a bucuriei iertării, a bucuriei morții și învierii, a bucuriei bunătății și iubirii Maicii Domnului, a bucuriei „Bisericii sfințirii noastre”, a bucuriei Cuvântului, a bucuriei închinării și smereniei.

Evenimentul s-a încheiat cu poezii și pricesne închinate Maicii Domnului de către tinerii membri ai Centrului de tineret ”Vasiova” coordonați de dna.prof. Loredana Melinescu.

Data: 11 septembrie 2017 • Vizualizări: 633