Hramul bisericii Sf. Ierarh Nicolae din Caransebeş

Hramul bisericii Sf. Ierarh Nicolae din Caransebeş

Album foto
În ajunul praznicului Sf. Ierarh Nicolae, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a vizitat canonic biserica parohială din cartierul caransebeşan, Balta Sărată.
Autor: Serviciul Prezidial
Cu acest prilej, Chiriarhul a oficiat slujba vecerniei şi a litiei în biserica parohială, alături de părintele paroh, Constantin Train, directorul Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş. La slujba de seară au fost prezenţi foarte mulţi copii şi tineri care au primit daruri din partea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian şi a parohiei.

„Am revenit cu bucurie în biserica parohială cu hramul Sf. Ierarh Nicolae din Balta Sărată, prima biserică pe care am târnosit-o în calitate de episcop al Caransebeşului, în anul 2006. Deşi ne aflăm într-un cartier care se confruntă cu probleme sociale acute, viaţa spirituală îşi urmează cursul ascendent firesc. Iată că în acest cartier se roagă credincioşii în două biserici, iar în biserica Sf. Nicolae tinerii ne-au aşteptat cu bucurie mare. Sfântul Ierarh Nicolae este acel sfânt care ne învaţă ce înseamnă să fim blânzi şi smeriţi, dar şi aspri şi dojenitori pentru aceia care doresc să ştirbească din trupul Bisericii. De aceea, de Sf. Nicolae primim daruri, ca simbol al bunătăţii şi dărniciei sfântului Nicolae, dar şi jordiţa simbolică a dojanei, de care sfântul Nicolae s-a folosit în neobosita sa lucrare de păstrare a dreptei credinţe. Sfântul Nicolae nu a făcut altceva decât să urmeze învăţăturii Mântuitorului de a fi blând şi smerit, dar de a biciuii păcatul şi minciuna din Biserica. De aceea şi troparul sfântului spune <Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor…>, a spus Preasfinţia Sa în cuvântul de învăţătură.

Totodată, părintele slujitor Constantin Train a adresat un cuvânt de mulţumire Preasfinţiei Sale şi bunilor săi credincioşi. „Cercetarea Ierarhului nostru la hramul bisericii, este o dovadă a preţuirii şi un argument în plus ca întotdeauna Ierarhul îşi poartă toţi preoţii şi credincioşii în rugăciune. De aceea cu preţuire filială, mulţumim Preasfinţiei Sale pentru osteneala pe care şi-a luat-o cercetându-ne cu rugăciune şi prezenţa în zi de sărbătoare aleasă. Mulţumim ctitorilor acestei biserici pentru devotamentul constant pe care îl arată pentru ctitoria lor. Aceştia nu se odihnesc în munca de ctitorire a bisericii, ci lucrează neîncetat alături de noi şi de comunitatea noastră.”

Pe lângă preoţii parohiei, au mai participat la slujba de seară părintele consilier administrativ Alin Câmpean, fost paroh al acestei parohii şi părintele protopop al Caransebeşului Liviu Mihai Drăgan. În încheiere, cei prezenţi au luat parte la agapa frăţească oferită de familia ctitor Talia Cosma.


Data: 7 decembrie 2010 • Vizualizări: 1729