Hramul Bisericii Sf. M. Mc. Dimitrie din Caransebeș

Hramul Bisericii Sf. M. Mc. Dimitrie din Caransebeș
La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, locaşul de cult cu acelaşi hram din cartierul Cazărmii al municipiului Caransebeș își va sărbători ocrotitorul
Autor: Serviciul Prezidial
La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, locaşul de cult cu acelaşi hram din cartierul Cazărmii al municipiului Caransebeș își va sărbători ocrotitorul.

Timp de trei zile se vor oficia slujbe în biserica parohială, iar credincioșii care vor participa la sfintele slujbe vor avea ocazia să se închine și la părticele din moaștele Sfântului Dimitrie.

Slujbele vor începe vineri la ora 17.30, cu întâmpinarea sfintelor moaşte, după care va avea loc oficierea Tainei Sfântului Maslu și citirea dezlegărilor Sfântului Vasile cel Mare. De la ora 24.00 se va citi Paraclisul Sfântului Dimitrie.

A doua zi sâmbătă, slujba Utreniei va fi săvârșită la ora 8.00, iar în continuare va fi oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi. La ora 18.00 va avea loc slujba Privegherii, iar răspunsurile liturgice vor fi date de către Grupul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” din Arad. La miezul nopții va fi săvârșit Paraclisul Sfântului Dimitrie.

În ziua de Duminică, la orele dimineții va fi citit Acatistul Sfântului Dimitrie, iar în continuare se va sluji Sfânta Liturghie. Credincioșii sunt așteptați și la ora 18.00 când se va săvârși Paraclisul Sfântului Dimitrie, după care Sfintele Moaște vor fi transportate la Timișoara.

Pe tot parcursul celor trei zile, biserica va fi deschisă permanent pentru credincioșii care sunt așteptați să participe la sfintele slujbe și să se închine la Sfintele Moaște.

Data: 23 octombrie 2014 • Vizualizări: 1004