Hramul Bisericii „Sf. Nicolae” din Bocșa Română, moment de mare și înălțătoare sărbătoare

Hramul Bisericii „Sf. Nicolae” din Bocșa Română,  moment de mare și înălțătoare sărbătoare
Cu prilejul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni, Biserica Ortodoxă „Sf. Nicolae” din Bocșa Română și-a sărbătorit hramul printr-un program bogat atât spiritual, cât și literar-artistic
Autor: Gabriela Șerban
În dimineața zilei de 6 decembrie, după oficierea Sf. Liturghii, elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Bocșa Română, îndrumați de dna. prof. Gianina Mură, au prezentat un program literar-artistic dedicat Sf. Nicolae.

În după amiaza aceleiași zile, potrivit tradiției, a avut loc lansarea celui de-al X-lea volum al cărții „Gânduri către Dumnezeu”, volum care cuprinde cele mai bune lucrări literar-artistice premiate la cea de-a X-a ediție a concursului cu același titlu, desfășurat la Bocșa, 2017.

Concursul de creații literar-artistice „Gânduri către Dumnezeu” este un proiect de suflet al Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” Bocșa, inițiat în urmă cu zece ani împreună cu instituțiile de învățământ, Primăria și Consiliul Local Bocșa, pentru copiii și tinerii din localitate.

Cea de-a X-a ediție a fost una omagială, concursul fiind organizat și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în parteneriat cu Protopopiatul Reșița și Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și cu sprijinul unor parteneri de nădejde, reușind să adune participanți din aproape tot județul. Peste 200 de copii și tineri au fost premiați la această cea de-a X-a ediție, iar cele peste 100 de foarte bune lucrări și-au găsit locul în acest frumos volum „Gânduri către Dumnezeu”, volum apărut la editura TIM din Reșița, în seria „Bocșa – istorie și cultură”.

Despre proiect, despre desfășurarea concursului și, evident, despre carte au vorbit Gabriela Șerban, inițiatorul și managerul proiectului, prof. Stela Boulescu, președintele juriului celor zece ediții, pr. inspector Mihai Ciucur, partener de nădejde, parte din această a X-a ediție a concursului, precum și pr.drd. Silviu Ionel Ferciug, partener în cadrul proiectului și gazdă a evenimentului.

Poeziile, eseurile, desenele din acest volum rodesc bucurie în sufletele creștinilor, iar imaginația picură înlăuntrul nostru candoare, pace și armonie. Înzestrați cu har, copiii și tinerii din Bocșa, dar și din alte localități ale județului, își pun întrebări, caută răspunsuri, comunică spiritual cu Dumnezeu. Ei își exprimă iubirea care naște credință, devenind izvorul nădejdii și al milosteniei. Lucrările din această a zecea carte sunt rugăciuni, semne ale bucuriei, simboluri de sensibilitate, de noblețe, de puritate sufletească, cu mesaje ce ne luminează viața, ne dau adevărata libertate, ne depărtează de relele ispite și ne apropie de binele dumnezeiesc”, afirma dna. prof. Stela Boulescu, cea care dăruiește fiecărui volum o frumoasă prefață.

Volumul de față mai beneficiază și de un cuvânt din partea P.On. Părinte Protopop Gheorghe Șuveți și, fiind un volum omagial, cartea se încheie cu două poeme semnate de poetul reșițean Iulian Barbu, unul dintre importanții creatori cărășeni de poezie religioasă.

Sărbătoarea hramului Bisericii „Sf. Nicolae” s-a încheiat înălțător prin cele două recitaluri de colinde susținute de către copiii și tinerii Centrului de tineret „Sf. Stelian” Bocșa Română, prezenți la eveniment în număr foarte mare, și binecunoscutul Cor „Armonia”, dirijor pr. Silviu Ferciug, dar și prin oferirea de daruri din partea Episcopiei Caransebeșului, prin pr. inspector Mihai Ciucur, atât pentru tinerii colindători, cât și pentru toți cei implicați, într-un fel sau altul, în eveniment.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a îngăduit înfăptuirea acestei seri speciale și mulțumim tuturor celor care, tineri și bătrâni, ni s-au alăturat în această minunată zi de bucurie și înălțătoare sărbătoare.

Data: 8 decembrie 2017 • Vizualizări: 640