Hramul Catedralei istorice din Caransebeș

Hramul Catedralei istorice din Caransebeș

Album foto
Catedrala istorică din Caransebeș cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și-a sărbătorit ocrotitorul încă din ajun
Autor: Serviciul Prezidial
Catedrala istorică din Caransebeș cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și-a sărbătorit ocrotitorul încă din ajun. Cu acest prilej Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi. La slujbă au participat un număr însemnat de credincioși dintre care foarte mulți tineri îmbrăcați în costume populare.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul „Gheorghe Dobreanu”, al catedralei istorice. La final toți cei prezenți au primit din partea ierarhului iconițe precum și un pachețel cu mâncare.

„Am ținut foarte mult ca astăzi să slujim aici Sfânta Liturghie ca să anticipăm cu o zi hramul Catedralei istorice și cinstirea purtătorului de biruință, mucenicul lui Hristos, Gheorghe. Am ținut foarte mult să împletim în acest an hramurile celor două catedrale din Caransebeș, deoarece prin rânduiala lui Dumnezeu prăznuirea Sfântului Gheorghe se face tocmai în duminica Tomii. De aceea am socotit ca în ziua de dinainte să poposim duhovnicește aici și să ne rugăm Sfântului Gheorghe să păzească pe mai departe Episcopia Caransebeșului și cetatea Caransebeșului, pentru că icoana Sfântului mucenic Gheorghe se regăsește pe stema Episcopiei Caransebeșului, cât și pe stema municipiului”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Catedrala istorică din Caransebeş are o istorie bogată, cu realizări şi evenimente importante pentru Caransebeş şi pentru trecutul întregului Banat. În această catedrală au fost instalaţi toţi episcopii Caransebeşului, iar până la reînfiinţarea Eparhiei în anul 1994 a fost singura biserică ortodoxă pentru credincioşii din Caransebeş.


Data: 22 aprilie 2017 • Vizualizări: 3375