Hramul celei mai noi parohii din Caransebeș

Hramul celei mai noi parohii din Caransebeș

Album foto
Numeroși credincioși s-au adunat în Duminica Floriilor la cea mai nouă parohie din municipiul Caransebeș pentru a se ruga împreună cu ierarhul lor
Autor: Serviciul Prezidial
Numeroși credincioși s-au adunat în Duminica Floriilor la cea mai nouă parohie din municipiul Caransebeș pentru a se ruga împreună cu Preasfințitul Lucian, ierarhul lor. Părinte Episcop a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi în Biserica ce are hramul „Intrarea Domnului în Ierusalim”. De asemenea ierarhul a sfințit icoanele, candelele, baldachinul și mobilierul. La final un grup de copii și tineri din cadrul parohiei au susținut un recital ce cântece și poezii specifice perioadei.

Preasfinția Sa a evidenţiat la final însemnătatea praznicului Floriilor, arătând cât este de important să ne deschidem sufletele pentru a-L primi pe Mântuitorul înlăuntrul nostru.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile ce le-a revărsat asupra noastră și Îl rugăm insistent la Praznicul Floriilor să intre și în inimile noastre și să rămână cu noi, să ne ajute să parcurgem drumul acestei vieți, ca la final să putem spune împreună cu apostolul neamurilor: «lupta cea bună m-am luptat, călătoria acestei vieți am săvârșit și credința sfântă și dreaptă am păzit». Îl rugăm pe Mântuitorul să ne ajute ca până la suflarea cea mai de pe urmă să ne purtăm crucea vieții și să ne răstignim patimile și poftele ca să înviem la o nouă viață duhovnicească”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

Toți cei prezenți au primit din partea paohiei pachete cu mâncare. În ajunul hramului Preasfințitul Părinte Lucian a săvârșit slujba Vecerniei cu Litie în Biserica din cartierul Nord, singura din municipiu Caransebeș care are hramul „Intrarea Domnului în Ierusalim”. Sfântul locaș a fost donat Episcopiei Caransebeșului de comunitatea evanghelică de confesiune augustană în luna martie a anului trecut.

La sfânta biserică s-au efectuat ample lucrări de consolidare, amenajare și înfrumusețare, în special la interior, urmând ca în acest an să continue.


Data: 2 aprilie 2018 • Vizualizări: 1548