Hramul mănăstirii Almăj-Putna

Hramul mănăstirii Almăj-Putna
La praznicul „Schimbării la Faţă” mănăstirea Almăj-Putna îşi va sărbători hramul, prilej cu care Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului va săvârşi slujba de târnosire a paraclisului de iarnă şi Sfânta Liturghie arhierească
Autor: Serviciul Exarhat
În fiecare an la praznicul Schimbării la față a Domnului, numeroși credincioși din frumoasa vale a Almăjului își îndreaptă pașii spre Sf. Mănăstire Almăj-Putna. În acest an, cu priejul hramului mănăstiresc, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului va săvârşi slujba de târnosire a paraclisului de iarnă şi Sf. Liturghie arhierească la această mănăstire, începând cu orele 9.00 alături de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Paraclisul de iarnă a fost construit între anii 1996-2000 din cărămidă, având iconostasul din zid iar pictura executată în tehnic tempera de către pictorul Mihai Bofan din Oraviţa.

Viaţa călugărească a luat fiinţă la începutul lunii martie 1996 când ieromonahul Sava Gana împreună cu alţi călugări au preluat administrarea schitului. Prin osteneala călugărilor şi contribuţia oamenilor de bine s-a concretizat construcţia unui paraclis de vară, a corpului de chilii, a paraclisului de iarnă şi a unui sector agro-zootehnic pe un teren aflat în apropierea schitului. În anul 1999 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ridicat schitul cu hramul „Schimbarea la faţă a Mântuitorului Iisus Hristos” la rang de mănăstire.

Actualmente obştea monahală condusă de părintele ieromonah Andrei Radu întreprind pe mai departe lucrări de amenajare a corpului de chilii, fiind deopotrivă un loc de viaţă duhovnicească, de întărire în dreapta credinţă şi mulţumire sufletească pentru credincioşii care calcă pragul acestei mănăstiri.

Data: 2 august 2010 • Vizualizări: 1518