Hramul mănăstirii Teiuș

Hramul mănăstirii Teiuș
La praznicul „Adormirii Maicii Domnului”, mănăstirea Teiuș își va sărbători hramul
Autor: Serviciul exarhat
La praznicul „Adormirii Maicii Domnului”, numeroase lăcașuri de cult din Episcopia Caransebeșului își sărbătoresc hramul. Printre acestea se află și mănăstirea Teiuș de lângă Caransebeș. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian Epicopul Caransebeșului va oficia Sfânta Liturghie arhierească, începând cu ora 9.30, în altarul de vară al mănăstirii, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Istoria aşezământului monahal din Teiuşul Caransebeşului începe prin dorinţa ieromonahului Justinian Tibil de a ctitorii o mănăstire în apropierea Caransebeşului. Prima Liturghie S-a oficiat în data de 17 iulie 1999 într-o bisericuţă construită din tablă ondulată pentru săvârşirea Sfintelor Slujbe. Piatra de temelie s-a aşezat la data 15 august 1999 de către Preasfinţitul Laurenţiu Streza, a urmat mai apoi demersurile de construire care după mărturisirea obştii monahale, cu binecuvântarea lui Dumnezeu au primit un avânt neaşteptat.

După construirea şi târnosirea bisericii a urmat altarul de vară al mănăstirii, iar mai apoi stăreţia şi anexele gospodăreşti aferente corpului de chilii. În Duminica închinată Sfinților Români din anul 2009, a fost târnosit paraclisul de iarnă către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

Astăzi Mănăstirea Teiuş primeşte în curtea ei credincioşi din Caransebeş şi împrejurimi care se liniştesc şi primesc alinare sufletească în curtea aşezământului monahal frumos împodobită asemenea unei înmiresmate grădini cu flori.

Data: 11 august 2010 • Vizualizări: 1929