Hramul Mănăstirii Teiuş

Hramul Mănăstirii Teiuş
La praznicul "Adormirii Maicii Domnului" Mănăstirea Teiuş din Caransebeş îşi va sărbători hramul
Autor: Serviciul Prezidial
Praznicul „Adormirii Maicii Domnului” se bucură de o mare cinste şi evlavie în rândul credincioşilor bănăţeni, în Episcopia Caransebeşului un număr de 43 de lăcaşuri de rugăciune au ca şi hram această mare sărbătoare la creştinătăţii.

Astfel şi Mănăstirea Teiuş din Caransebeş îşi va sărbători hramul la praznicul „Adormirii Maicii Domnului”. În ajun va fi oficiată slujba Vecerniei cu Litie, de asemenea, vor fi aduse spre închinare părticele din moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, mitropolitul Transilvaniei.

În ziua praznicului, Sfânta Liturghie va fi oficiată de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, iar răspunsurile liturgice vor fi date de corul Parohiei Şega I din Arad.

Acest aşezământ monahal, pus sub ocrotirea Maicii Domnului, şi-a serbat pentru prima dată hramul în 15 august 1999, prin purtarea de grijă a ÎPS Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, la vremea respectivă fiind episcop al Caransebeşului, când s-a pus piatra de temelie a bisericii mănăstireşti. Situată în cetatea Caransebeşului, Mănăstirea Teiuş a devenit pentru toţi caransebeşenii loc de bucurie duhovnicească.

Data: 13 august 2012 • Vizualizări: 1218